Obavijesti

News

Komentari 11

Mjere sigurnosti za Advent: Od interventne pa do krim policije

Mjere sigurnosti za Advent: Od interventne pa do krim policije
2

Zagrebački Advent počinje ove subote i trajat će sve do 6. siječnja iduće godine. Policija je najavila poseban režim odvijanja prometa, bit će i nekih zabrana, a upozoravaju i na džepare

VIDEO

Načelnik Sektora policije Davor Posilović kazao je da će mjere sigurnosti tijekom zagrebačkog Adventa podrazumijevati prometnu, interventnu, protueksplozivnu službu te pripadnike krim policije u civilu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:51

- Dobili smo ispomoć iz drugih dijelova Hrvatske, ali ćemo većinu mjera odraditi vlastitim snagama - rekao je Posilović, a prenosi N1.

Zagrebački Advent počinje ove subote, a trajat će sve do 6. siječnja iduće godine. 

Posebna regulacija gradskog prometa

- Da bi se postigla primjerena razina sigurnosti, a omogućio normalan život u Zagrebu, osmišljene su mjere regulacije gradskog prometa - kazao je Posilović. 

Dodaje da je, prema pod Turistične zajednice Grada Zagreba prošle godine u vrijeme Adventa Zagreb posjetilo više od 120 tisuća posjetitelja, koji su ostvarili više od 230 tisuća noćenja. 

- Gledajući listu zemalja odakle dolazi najveći broj posjetitelja, ostvarili smo i međunarodnu suradnju s kolegama iz Njemačke i Austrije, da u vrijeme Adventa upute policijske službe - kazao je.  

Stižu i strani policajci

Pretpostavlja da će se u tjednu uoči Božića zagrebačkim kolegama pridružiti dva službenika iz Njemačke i dva iz Austrije. Ukupan broj policajaca kji će osiguravati Advent nisu željeli iznostiti, ali su pojasnili da će njihov broj ovisiti o danima odvijanja, bit će vidljiviji od srijede do nedjelje. 

- Prostor odvijanja Adventa obuhvaća 13 prostornih cjelina - objasnio je, a obuhvaća prostor najljepših gradskih trgova. Uključena je i vila Prekrižje, a i Zoološki vrt. Za sva područja, kaže, osiguran je javni gradski prijevoz. 

Zabrana prometa

- Procijenili smo da bi način odvijanja prometa bio na dva načina - od ponedjeljka do četvrtka, kada je manji broj posjetitelja, važit će zabrana prometa zapadnom stranom Zrinskog trga od 17 do 23 sata, oko 18 sati vrijedit će i zabrana tramvajskog prometa ako bude potrebno zbog broja pješaka. U petak, subotu i nedjelju od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića zabrana prometa trajat će od 17 do 24 sata i obustavljat će se tramvajski promet ako bude potrebno. Dostava u zoni adventa vršit će se od ponoći do 10 sati - rečeno je u PUZ-u. 

Uvest će se i poseban režim prometa Gajevom ulicom. Zabrana prometa bit će na snazi od 17 do 24 sata, osim vozila stranaka i taksija. Dodaju i da su sve informacije dostupne na stranicama Policijske uprave zagrebačke, a imaju i savjet za posjetitelje - koristite vozila javnog gradskog prijevoza i taksi prijevoz. 

'Budite oprezni, u vrijeme Adventa ima džepnih krađa'

- Policijska uprava zagrebačka, u suradnji s Ravnateljstvom policije i PU Međimurskom osigurat će mobilni informativni centar, kombi u kojem će policijski službenici građanima i posjetiteljima davati savjete o samozaštitnom ponašanju. Izuzetno nam je važno pratiti stanje i kretanje kriminaliteta. Imamo negativne trendove što se tiče sveukupnog broja kaznenih djela, ali u vrijeme Adventa iskaču džepne krađe, zato uložite dodatni napor po pitanju samozaštitnog ponašanja - zaključuju u PUZ-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...