Obavijesti

News

Komentari 1

Mlada aktivistica iz Ugande postala nova ambasadorica dobre volje u UNICEF-u

Mlada aktivistica iz Ugande postala nova ambasadorica dobre volje u UNICEF-u
2

Ova uloga u UNICEF-u pružit će mi više prilika za susrete s djecom i mladima u mjestima koja su najviše pogođena klimatskim promjenama i proširenu platformu, rekla je Nakate

VIDEO

Agencija UN-a za djecu UNICEF imenovala je u četvrtak Vanessu Nakate, 25-godišnju klimatsku aktivisticu iz Ugande, veleposlanicom dobre volje.

Nadahnuta Šveđankom Gretom Thunberg, Nakate je započela svoju klimatsku akciju 2019. i od tada je osnovala pokret 'Rise Up' i govorila na globalnim klimatskim samitima.

- Ova uloga u UNICEF-u pružit će mi više prilika za susrete s djecom i mladima u mjestima koja su najviše pogođena klimatskim promjenama i proširenu platformu, za zagovaranje borbe protiv klimatskih promjena u njihovo ime - rekla je Nakate.

UNICEF: Čak 44.000 hrvatskih adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem
UNICEF:  Čak 44.000 hrvatskih adolescenata ima problema s mentalnim zdravljem

Prošli tjedan Nakate je otputovala u sjeverozapadnu Keniju kako bi vidjela utjecaj najgore suše na Rogu Afrike u više od 40 godina. Susrela se sa zajednicama na prvim crtama klimatske krize, uključujući djecu koja se liječe od akutne pothranjenosti i obitelji koje koriste sustave vode na solarnu energiju.

UNICEF kaže da gotovo polovica od 2,2 milijarde djece u svijetu živi u jednoj od 33 zemlje koje su klasificirane kao 'izuzetno visokorizične' za utjecaj klimatskih promjena. Prvih deset zemalja je u Africi.

Izvršna direktorica UNICEF-a Catherine Russell rekla je kako se nada da će Nakatino imenovanje pomoći osigurati da glasovi djece i mladih nikada ne budu isključeni iz razgovora o klimatskim promjenama – i uvijek uključeni u odluke koje utječu na njihove živote. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"