Obavijesti

News

Komentari 94

Mlađanovu mladu osudili zbog prijevare: Nije platila smještaj

Mlađanovu mladu osudili zbog prijevare: Nije platila smještaj
12

Elia Mlađan s prijateljem je u srpnju 2018. unajmila apartman te u njemu boravila tjedan dana. Otišli su bez plaćanja i ostavili 2200 kuna duga. Za trostrukog ubojicu udala se godinu kasnije

VIDEO

Elia Mlađan (21), koju je javnost upoznala nakon što se u listopadu prošle godine u Kaznionici u Lepoglavi udala za trostrukog ubojicu Srđana Mlađana, u prosincu iste godine osuđena je zbog prijevare.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Eliji i njezinu prijatelju V. G. je Općinski kazneni sud u Zagrebu izrekao osam mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od godinu dana. To znači da neće u zatvor ako u tom periodu ne počine novo kazneno djelo.

Teretili su ih da su unajmili apartman i u njemu boravili tjedan dana iako su znali da nemaju nikakvu namjeru platiti troškove smještaja. Apartman je sa svog mobilnog uređaja rezervirala Elija 29. srpnja, a već 30. srpnja dvojac je stigao na smještaj.

Kad ih je žena, koja povremeno radi kao čistačica tražila osobne dokumente kako bi ih upisala u knjigu evidencije, oni su to izbjegavali izmišljajući razne razloge zašto joj ne mogu dati dokumente.

- Ne brinite, poslat ćemo vam podatke - obećavali su iako to nisu imali namjere učiniti. Apartman su napustili 5. kolovoza ne podmirivši usluge smještaja te su vlasnici ostali dužni iznos od 2200 kuna.

'Ne bih o tome, a supruga mogu vidjeti'

Elia je na sudu priznala krivnju, dok je V. G. pokušao osporiti optužnicu. Unatoč njegovoj obrani, sud je zaključio da su oboje imali namjeru prevariti vlasnicu apartmana te da je i drugookrivljeni bio svjestan da je ono što čine prijevara.

Određeno im je i da moraju platiti troškove sudskog postupka u iznosu od 500 kuna. Presuda je postala pravomoćna u siječnju ove godine. 

Kontaktirali smo Eliju kako bi čuli što misli o presudi.

- Znam za presudu, ne bih htjela govoriti o tome - kratko nam je odgovorila.

- Jeste li platiti 500 kuna sudskih troškova - zanimalo nas je dalje.

- Ne, nisam još - rekla je Elija.

- Nedostaje li vam suprug da se trenutno ne možete vidjeti? - pitamo dalje.

- Mogu ga vidjeti - odgovara Elija.

Zamolili smo je da nam to malo dodatno objasni jer su posjeti zatvorenicima zabranjeni osim u iznimnim situacijama i uz pristanak upravitelja. Kontakte mogu eventualno održavati putem videolinka, no Elija ni o tome nije htjela govoriti.

Elija ni ranije nije bila previše razgovorljiva kad je u pitanju odnos između nje i supruga. 

- Moje i Srđanovo vjenčanje je privatna stvar i ne želim da nam se mediji više petljaju u život. Samo želim da nas se ostavi na miru i da nas se ne uznemiruje - rekla nam je prošle godine nakon što se saznalo za zatvorsko vjenčanje.

 

Supružnici su se prvi put vidjeli uživo na ceremoniji, a neočekivana romansa rasplamsala se putem pisama.

Mlađan bi iz zatvora trebao izaći 2027. godine, još kao mlad čovjek od 46 godina. Elia će tad imati 28 godina. Kao što je najavila, već je uzela njegovo prezime i čekat će ga da izađe.

A tko je Srđan Mlađan čije ime i dalje zaziva strah i nelagodu među mještanima Petrinje i Siska. Mlađan je bio maloljetan kad je 2. siječnja 1998. prvi put ubio ispred škole u Petrinji.

Iz čista mira je iz kalašnjikova pucao u glavu svojoj vršnjakinji tad 16-godišnjoj Elizabeti Šubić. Zanimalo ga je kakav je osjećaj nekoga ubiti, kasnije je rekao.

Druga žrtva bila mu je umirovljenik Petar Jančić (63). Njega je smaknuo mjesec dana kasnije, 7. veljače. Ubio ga je s tri metka iz očeve puške. Strpali su ga u zatvor u Požegi, a on je nakon jednog vikend izlaska u veljači 2002. pobjegao u Zagreb.

Opljačkao je banku u Zvonimirovoj, a onda na Borongaju ubio policajca Milenka Vranjkovića Kinga. Zatim je oteo obitelj Kosović i nakon pregovora se predao policiji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto