Obavijesti

News

Komentari 212

Mlade nade: Već su ministri i zastupnici, a nisu prešli 30-tu

Mlade nade: Već su ministri i zastupnici, a nisu prešli 30-tu
5

Uz život mladih obično vežemo izlaske, avanture i putovanja, no neki se realiziraju kroz političko djelovanje. Donosimo vam pet mladih i uspješnih europskih političara

VIDEO

Marion Marechal-Le Pen

Pokrajinski izbori u Francuskoj na političkoj sceni ustanovili su relativno novo lice. Riječ je o 25-godišnjoj nećakinji desne političarke Marine Le Pen, čelnici stranke Nacionalna fronta. Marion Marechal-Le Pen, prema pisanju medija, nova je ikona na ekstremnoj desnici. 

REUTERS

U parlament je bila izabrana već s 22 godine, a stručnjaci kažu kako je ideološki istovjetna svojem djedu i osnivaču stranke, Jean-Marie Le Penu. Često predvodi prosvjede protiv gay brakova te se zalaže za tradicionalnu obitelj. Inzistira  da svi francuski državljani, uključujući i one islamske vjeroispovijesti, prihvate ''francuski identitet ukorijenjen u kršćanstvu''. Podupire ju velik broj mladih koji dijele radikalne stavove, ali i stariji francuski desničari kojima smeta što njezina teta ublažava stranačku ideologiju. Francuskog premijera nedavno je nazvala moronom. 

Aida Hadžialić 

Najmlađa ministrica u povijesti švedske demokracije s roditeljima je izbjegla iz Foče kad joj je bilo samo pet godina. 

Facebook

Na prošlogodišnjim izborima postala je ministrica jednog od najvažnijih resora u švedskoj vladi. Izbjeglica Aida Hadžialić (28) postala je ministrica obrazovanja. Mlada Aida aktivna je u politici od svoje 16 godine. Tada je pristupila Socijaldemokratskoj uniji.

Sebastian Kurz

Austrijanac Sebastian Kurz (29) postao je u prosincu 2013. najmlađi ministar vanjskih poslova u Europi. Jedan je od 12 ministara koje je potvrdio predsjednik Heinz Fisher u Beču. 

Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL

Prije ove funkcije bio je državni tajnik za integracije. Hvalili su ga zbog rada sa školama i muslimanskim imigrantima. Član Austrijske pučke stranke u vladu je ušao 2011. godine. Mnogi ga vide kao budućeg kancelara.

Mhairi Black

Britanka Mhairi Black (20) je zastupnica Škotske nacionalne stranke. Na izborima u svibnju 2015. postala je najmlađi član britanskog parlamenta od 19. stoljeća. 

Screenshot

Ivan Vilibor Sinčić 

Ivan Vilibor Sinčić (25) u prosincu 2014. iznenadio je javnost kada se kandidirao za predsjednika Republike te bio jedan od četvero kandidata. Kandidirao se kao član nevladine organizacije Živi zid.

Patrik Macek/PIXSELL

Na predsjedničkim izborima nije pobijedio, ali je završio na trećem mjestu, iza Kolinde Grabar-Kitarović i Ive Josipovića. Na parlamentarnim izborima u studenom 2015. izabran je za zastupnika Živog zida u 8. sazivu Hrvatskog sabora. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 212
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)