Obavijesti

News

Komentari 173

Mladi vojnik ostao bez prsta, a kirurg mu ga je bacio u smeće

U Kninskoj Općoj bolnici 'Hrvatski ponos' nedavno su doneseni prst vojnika bacili u smeće. Sanacijska upraviteljica kninske bolnice kaže da je ozljeda bila prevelika

VIDEO

Mogu li kirurzi ponovno prišiti prst koji je u nezgodi otkinut s ruke? Često se u javnosti spominju primjeri kad su uspješno prišivene prsti i čitave šake, ali to u praksi nije baš tako jednostavno ni svakodnevno. U Kninskoj Općoj bolnici 'Hrvatski ponos' nedavno su prst mladog vojnika bacili u smeće!

Prst koji su donijeli nitko nije htio uzeti

- Moram vam se obratiti sa tugom i nevjericom dokle može liječnički bezobrazluk ići, opet i opet i nema tu kraja! Želim ostati anonimna, jer osoba kojoj se dogodila nesreća radi s mojim suprugom. Danas me suprug nazvao s posla u Kninu i ispričao mi kako mu je prijatelj pri obavljanju posla zapeo vjenčanim prstenom, te mu je prsten otkinuo prst. Nakon toga je nesretnik s prstom koji su skupili prebačen na kninsku kirurgiju. U roku 10 minuta je primljen i obavljeno je što se moralo obaviti na rani, ali, prst koji su donijeli nitko nije htio uzeti, pa čak niti kada je medicinski tehničar rekao kirurgu da pokuša nešto učiniti kako bi mladom čovjeku spasili prst. Na to je kirurg rekao da mu nema spasa, a da prst nije niti pogledao. Tehničaru je rekao da ga baci, na što je ovaj ostao u nevjerici i bacio prst - dojavila je novinarima užasnuta čitateljica.

Medicinski tehničar je pri tome dodao: 'Ovo je nevjerojatno, da sam znao da će se ovako završiti, ja bi mladog nesretnika svojim autom odvezao u Split gdje bi mu s 80 postotnom sigurnošću spasili prst'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Eto, još jednom kažem, kad sam čula ovo uhvatila me tolika jeza, tuga i nevjerica - kaže čitateljica.

Vojnik ostao bez prsta dok je iskakao iz kamiona

- Pripadnik Hrvatske kopnene vojske u ponedjeljak, 16. veljače  2015. godine, oko 14 sati, u vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu, prilikom provedbe obuke i iskakanja iz prtljažnog prostora teretnog vozila ozlijedio je prst lijeve ruke. Do ozljede je došlo kada je vjenčanim prstenom zapeo za metalni osigurač klina stranice. Prva pomoć pružena mu je na mjestu događaja, nakon čega je vojnim sanitetskim vozilom prevezen u Opću bolnicu "Hrvatski ponos" u Kninu. Nakon liječničke obrade, otpušten je na kućnu njegu, a očevid su, na mjestu događaja, obavili pripadnici Vojne policije - stoji u odgovoru Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Doktorica: Ozljeda je bila prevelika

Iz bolnice, međutim, odbacuju mogućnost da su možda propustili nešto učiniti kako bi mladiću spasili prst. 

Sanacijska upraviteljica kninske bolnice doktorica Antonela Karačić kaže da je težina ozljede mekog tkiva i prsnih članaka bila tolika da nije bilo moguće pacijentu prišiti prst. Dodala je da su sa svime upoznati pacijent i djelatnici MORH-a koji su napravili očevid.

Uspješno prišivanje otrgnutih udova je iznimka

Prije nekoliko godina na klizalištu u Šibeniku sedmogodišnjaku je netko klizaljkom otkinuo dio prsta. Dogodilo se to kad je dijete palo, a drugi klizač mu je klizaljkom prešao preko prstiju ruke. U šibenskoj bolnici su mu zbrinuli ozljedu, ali nisu pokušavali zašiti prst, jer su ocijenili da to nije moguće. Roditelji su revoltirani napustili bolnicu i s djetetom i odsječenim komadićem prsta otišli u KBC Split.

Međutim, ni splitski liječnici nisu mogli dječaku spasiti prst.

Zato oprez. Uspješno prišivanje otrgnutih udova je tek iznimka, a u pravilu jednom otkinuti prst možemo - baciti u smeće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu