News

Komentari 5

Mladu učiteljicu engleskog jezika ubio pucajući po školi: Umrla je spašavajući učenika

Mladu učiteljicu engleskog jezika ubio pucajući po školi: Umrla je spašavajući učenika

Lokalno stanovništvo položilo je cvijeće u školi za devet žrtava. Predsjednik ruske regije Tatarstan proglasio je srijedu danom žalosti...

U utorak u ruskom gradu Kazanu ubijeno je devetero ljudi, a paljbu je pokrenuo bivši učenik te škole. Odana je počast učiteljici koja je izgubila svoj život pokušavajući spasiti učenike. 

Ubijena učiteljica Elvira Ignatiev četiri je godine predavala engleski jezik u toj školi.

Prema izvještajima očevidaca učiteljica je stala na put između počinitelja i djeteta te time zadobila smrtonosne rane.

Lokalni mediji izvještavaju da je Ignatieva započela predavati 2018. godine, iste godine kada je Ilnaz Galyaviev, koji je u međuvremenu osumnjičen kao naoružani napadač, završio školu, ali da ga nije i podučavala piše RT.

Devetnaestogodišnjak je studirao na obližnjem fakultetu za u gradu Volge, ali je izbačen nakon što se nije pojavio na predavanjima i ispitima.

Druga učiteljica koja je izgubila svoj život je 55-godišnja Venera Aizatova, koja je predavala matematiku predškolcima. Učiteljica s 34 godine radnog iskustva, primila je niz profesionalnih nagrada, uključujući i priznanje 'Učitelj digitalnog doba' za korištenje IT-a u nastavnom procesu.

Lokalno stanovništvo položilo je cvijeće u školu za devet ljudi za koje je potvrđeno da su izgubili život tijekom napada. Rustam Minnikhanov, predsjednik ruske regije Tatarstan, čiji je glavni grad Kazan, proglasio je srijedu danom žalosti u čast onih koji su izgubili svoj život. Više od desetak djece i odraslih također je hospitalizirano, od kojih su neki imaju ozbiljne ozljede.

Najčitaniji članci