Obavijesti

News

Komentari 3

Tuga u Rusiji: U pucnjavi u školi devet žrtava i više ranjenih

Tuga u Rusiji: U pucnjavi u školi devet žrtava i više ranjenih
7

'Izgubili smo sedmero djece - četiri dječaka i tri djevojčice. Također smo izgubili učiteljicu i još jednu zaposlenicu. U bolnici je 18 djece i tri odrasla', kazao je čelnik regije Tatarstana, Rustam Minihanov,

VIDEO

Devet ljudi, među kojima sedmero djece, ubijeno je u utorak a više ih je teško ranjeno u smrtonosnom pohodu tinejdžera koji je otvorio vatru u školi u ruskom gradu Kazanju, priopćile su lokalne vlasti.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Pucnjava u srednjoj školi u Kazanju, Rusiji 00:54

Dvoje djece je skočilo s trećeg kata škole kako bi pobjegli od pucnjave, vidi se na video snimci koju je snimio prolaznik a koju je zatim objavila novinska agencija RIA.

Nakon pokolja sedmero djece u školi Putin je naredio izmjenu pravila o nošenju oružja u Rusiji
Nakon pokolja sedmero djece u školi  Putin je naredio izmjenu pravila o nošenju oružja u Rusiji

"Čuli smo eksplozije na početku drugog sata. Svi su učitelji zaključali djecu u učionice. Pucnjava je bila na trećem katu" zgrade škole koja ima četiri kata, rekao je jedan učitelj a prenijeli su lokalni mediji.

Deadly school shooting in Kazan

Nazvavši taj napad tragedijom za zemlju, čelnik regije Tatarstana, Rustam Minihanov, izjavio je da nema dokaza da je još netko bio umiješan u napad.

"Izgubili smo sedmero djece - četiri dječaka i tri djevojčice. Također smo izgubili učiteljicu i još jednu zaposlenicu", rekao je on u video obraćanju. U bolnici je 18 djece i tri odrasla, kazao je.

"Terorist je uhićen. On je 19-godišnjak koji je službeno registriran kao vlasnik oružja", kazao je. Po njegovim riječima, žrtve su pohađale osmi razred, što znači da su u dobi od 14 ili 15 godina.

Ruski Istražni odbor priopćio je da je pokrenuo istragu i da je utvrđen identitet pritvorenog napadača.

Njegov identitet zasad nije službeno objavljen.

'Uh, stravično je gledati snimke kako djeca skaču kroz prozore, a u Kazanju je sutra Dan žalosti'
'Uh, stravično je gledati snimke kako djeca skaču kroz prozore, a u Kazanju je sutra Dan žalosti'

Putin naredio izmjenu pravila o nošenju oružja

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u utorak da se nanovo analiziraju pravila koja dopuštaju nošenje oružja u Rusiji, nakon smrtonosne pucnjave u školi u gradu Kazanju. 

"Predsjednik je naredio da se hitno razmotri novi okvir kada se radi o tipu dopuštenog oružja koje cirkulira među civilnim stanovništvom, uzimajući u obzir tip" koji je korišten u pucnjavi u Kazanju, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Pucnjave u školama rijetke su u Rusiji. Jedan od posljednjih takvih incidenata dogodio se na Krimu, poluotoku koji je Rusija anektirala od Ukrajine, gdje je 2018. student na sveučilištu ubio 19 ljudi i sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima