News

Komentari 3

Tuga u Rusiji: U pucnjavi u školi devet žrtava i više ranjenih

Tuga u Rusiji: U pucnjavi u školi devet žrtava i više ranjenih

'Izgubili smo sedmero djece - četiri dječaka i tri djevojčice. Također smo izgubili učiteljicu i još jednu zaposlenicu. U bolnici je 18 djece i tri odrasla', kazao je čelnik regije Tatarstana, Rustam Minihanov,

Devet ljudi, među kojima sedmero djece, ubijeno je u utorak a više ih je teško ranjeno u smrtonosnom pohodu tinejdžera koji je otvorio vatru u školi u ruskom gradu Kazanju, priopćile su lokalne vlasti.

POGLEDAJTE VIDEO

Dvoje djece je skočilo s trećeg kata škole kako bi pobjegli od pucnjave, vidi se na video snimci koju je snimio prolaznik a koju je zatim objavila novinska agencija RIA.

"Čuli smo eksplozije na početku drugog sata. Svi su učitelji zaključali djecu u učionice. Pucnjava je bila na trećem katu" zgrade škole koja ima četiri kata, rekao je jedan učitelj a prenijeli su lokalni mediji.

Deadly school shooting in Kazan

Nazvavši taj napad tragedijom za zemlju, čelnik regije Tatarstana, Rustam Minihanov, izjavio je da nema dokaza da je još netko bio umiješan u napad.

"Izgubili smo sedmero djece - četiri dječaka i tri djevojčice. Također smo izgubili učiteljicu i još jednu zaposlenicu", rekao je on u video obraćanju. U bolnici je 18 djece i tri odrasla, kazao je.

"Terorist je uhićen. On je 19-godišnjak koji je službeno registriran kao vlasnik oružja", kazao je. Po njegovim riječima, žrtve su pohađale osmi razred, što znači da su u dobi od 14 ili 15 godina.

Ruski Istražni odbor priopćio je da je pokrenuo istragu i da je utvrđen identitet pritvorenog napadača.

Njegov identitet zasad nije službeno objavljen.

Putin naredio izmjenu pravila o nošenju oružja

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u utorak da se nanovo analiziraju pravila koja dopuštaju nošenje oružja u Rusiji, nakon smrtonosne pucnjave u školi u gradu Kazanju. 

"Predsjednik je naredio da se hitno razmotri novi okvir kada se radi o tipu dopuštenog oružja koje cirkulira među civilnim stanovništvom, uzimajući u obzir tip" koji je korišten u pucnjavi u Kazanju, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Pucnjave u školama rijetke su u Rusiji. Jedan od posljednjih takvih incidenata dogodio se na Krimu, poluotoku koji je Rusija anektirala od Ukrajine, gdje je 2018. student na sveučilištu ubio 19 ljudi i sebe.

Najčitaniji članci