Obavijesti

News

Komentari 94

Mlakar: Sabor ne smije biti žrtva Josipovićevih ambicija

Mlakar: Sabor ne smije biti  žrtva Josipovićevih ambicija
1

Josipović u pismu piše o dramatičnoj situaciji, ali ne govori o problemima gospodarstva nego iznosi ostalo zato da bi osnažio kampanju, tvrdi Mlakar

VIDEO

Ovo je tragikomično. Da predsjednik države da papir van proje nego ga vide zastupnici, rekao je prije početka sjednice Sabora Ivan Šuker (HDZ). 

Tražio je stanku jer je pismo koje je predsjednik Ivo Josipović uputio predsjedniku Sabora Josipu Leki objavljeno u jednom dnevnom listu prije nego li je dato saborskim zastupnicima, koji su ga u srijedu to zatražili. 

Leko: Želite dramatizirati bez poslovničkih prava

Predsjednik Sabora Josip Leko smirivao je situaciju.

- Želite dramatizirati bez poslovničkih prava. Pričate o nečemu što je po vašem osjećaju dramatično, a ja ne vidim dramatiku. Pismo upućeno predsjedniku Sabora je najnormalnija komunikacija među granama vlasti - poručio je Leko, i proglasio stanku.

Mlakar: Josipović sve radi kao kandidat SDP-a

Nakon stanke u raspravu oko pisma uključio se Davorin Mlakar (HDZ). Kazao je da je očito bila greška što su zastupnici jučer zatražili pismo od Leke.

- Bila je to očito kriva adresa jer su nas sa sadržajem pisma upoznali urednici i novinari, a mi smo ko mala djeca čekali kada će nam predsjednik Sabora dati pismo. Rekli ste da nije ništa dramatično, ali sadržaj pisma i način kako funkcionira Josipović je dramatično i sve to radi kao kandidat SDP-a za predsjednika. Predsjednik Josipović u pismu govori o dramatičnoj situaciji u zemlji, ali ne govori o problemima gospodarstva nego iznosi ostalo zato da bi osnažio kampanju u izborima. Pa je iskoristio parlament. On govori samo o nekim stvarima koje su mu se kao sluhistu i kompozitoru učinile bitnima. Nećemo dozvoliti da Sabor bude žrtvom Josipovićevih ambicija - poručio je Mlakar.

Stazić HDZ-u: Vodite jeftinu političku kampanju

Odgovorio je Nenad Stazić (SDP), koji je kazao da HDZ diže buku zato jer prema istraživanjima njihova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ne stoji baš dobro.

- Razumijem da je klub HDZ-a i HDZ nervozan zbog anketa koje pokazuju da njihova predsjednička kandidatkinja zaostaje 14 posto i razumijemo tu nervozu koju prenosite u sabornicu i izmišljate probleme. Vi sad imate potrebu da napadate Josipovića jer on vodi i nazivate ga kompozitorom – prozirno, jadno i bijedno. Vodite jeftinu političku kampanju - poručio je Stazić.

Grubišić: Uz toliko gorućih problema, vi se bavite jednim pismom  

Boro Grubišić (HDSSB) zamjerio je zastupnicima što se 'uz toliko gorućih problema u Hrvatskoj bave jednim pismom'.

Zastupnici dobili pismo 

Leko je kazao kako će se Predsjedništvo Sabora na kojem će tema biti Josipovićevo pismo održati u utorak. Iako je dao do znanja da zastupnici do održavanja sjednice Predsjedništva neće dobiti pismo, oni su ga ipak dobili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora