Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Mlatio me, djeca su gledala, a za njegovu mamu sam ja kriva'

UŽAS NA PEŠČENICI Sve je trajalo nekoliko minuta, nismo se ni svađali. Dok me mlatio, djeca su sve gledala, rekla je majka dvoje djece koju je bivši muž, inače teolog, tukao i gurao u gepek

180 komentara

Žena koju je suprug napao pred djecom na zagrebačkoj Peščenici za 'Provjereno' je ispričala je detalje napada. Kaže kako je sve trajalo tek nekoliko minuta, a nisu se ni svađali niti išta ružno rekli jedno drugome. Kaže kako su se našli kako bi joj on vratio dječju robu koja je ostala kod njega, a u jednom je trenutku bivši suprug počeo udarati utegom.

- Stariji sin se uznemirio i vrištao. Dok me mlatio vani ispred auta djeca su to sve vidjela, a kasnije kad me mlatio u gepeku samo su čuli moje vriskove -  kaže Mihaela čiji je bivši muž (39) ranije razmišljao o svećeničkom pozivu i tri je godine proveo u sjemeništu te završio teologiju.

U pomoć su joj priskočili građani koji su sve vidjeli pa su napadača odgurnuli od vozila i na taj način njoj omogućili da pobjegne. Nakon toga, on se zajedno s djecom automobilom udaljio s mjesta događaja, a iste je noći uhićen na području Osječko-baranjske županije. Određen mu je pritvor, a osumnjičen je za pokušaj ubojstva i povredu djetetovih prava. Ovo nije prvi put da ga je prijavila.

- Njegova mama rekla je da i ja snosim dio krivice za ovo što mi se dogodilo jer je on bio isprovociran mojim dosadašnjim postupcima, time što sam ga prijavljivala u socijalnu službu. Ja sam prijavila taj udarac iz 9. mjeseca i što me u 8. mjesecu bio pratio po kvartu - nastavlja priču Mihaela za 'Provjereno' i dodaje kako je policija povratno nije obavijestila ni o čemu. 

Ona ima višestruke prijelome lubanje, potpuno smrskanu šaku, ranu i podljev ispod oka te 13 rana za šivanje i zaostale komadiće metala u glavi.

Kako su 24sata već pisala, njezin bivši suprug, koji je po struci teolog, kobnog je dana jedno njihovo dijete pokupio u vrtiću, a potom se dovezao do stambene zgrade na Peščenici po drugo dijete. Planirao ih je odvesti u Osijek gdje mu žive roditelji.

Bivši supružnici su u postupku razvoda od svibnja prošle godine. Razlog su sve češće svađe i verbalno maltretiranje koje je krenulo krajem 2017. godine. Tijekom tih svađa, 26-godišnjakinju je suprug navodno udario u glavu i nanio joj lakše tjelesne ozljede, što nije ni prijavljivala policiji. Sljedeći put kad ju je napao u automobilu, pozvala je policiju.

Tog četvrtka ispred zgrade predao joj je prljavo rublje koje je uzeo u vrtiću. Uzela ga je i počela se udaljavati. - Čekaj, imam još nešto za tebe - iznenada je poviknuo. Žena se počela vraćati, no čim mu je prišla udario ju je po glavi vrećicom u kojoj je bio neki metalan predmet. Sumnjaju da je riječ o utezima od pet kilograma koje je imao na spravi za vježbanje.

Nakon udarca od kojega je na trenutak ostala bez svijesti, uspio ju je ugurati u prtljažnik dok su se njihova djeca već nalazila u Škodi Superb. 

Nakon što je bivšu utrpao u prtljažnik, udario ju je još nekoliko puta. Njezine krikove čuli su susjedi i pohrlili joj u pomoć.

Oni su odgurnuli nasilnika, a za to vrijeme ona je uspjela pobjeći do zgrade u kojoj živi kao podstanarka s dvoje male djece i spasiti se. Policija ga je pronašla oko ponoći u Osijeku i uhitila. Kako doznajemo, imao je jedan promil alkohola u trenutku uhićenja. Dosad nije osuđivan.

U subotu su nasilnika doveli pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo.

 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message