Obavijesti

News

Komentari 185

Mljekari poručuju: Izgubili smo bitku, ali dalje nastavljamo rat!

Mljekari poručuju: Izgubili smo bitku, ali dalje nastavljamo rat!
5

Kažu da će za početak uslijediti pravosudna bitka protiv prerađivača mlijeka koji su prekršili promemoriju, prije svega Dukata, ali poručuju da ni državi neće oprostiti

VIDEO

Oko 21 sat uslijedila je organizirana karavana odlaska kući mljekara prosvjednika ispred Sirele u Velikim Sredicama, a koji su 15 dana s traktorima i uz podršku ostalih nezadovoljnih proizvođača mlijeka, ali i članova Hrvatskog seljačkog saveza na preostalih devet punktova, danonoćno proveli na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Poručuju kako su ovim povlačenjem izgubili bitku, ali nedvojbeno nastavljaju rat. Za početak će uslijediti pravosudna bitka protiv prerađivača mlijeka koji su prekršili promemoriju, prije svega Dukata, ali ni državi, koja ih je još lani u listopadu zakinula za 42 lipe, kažu neće oprostiti. Ogorčeni mljekari ističu kako ih se prije ulaska u EU želi uništiti s ciljem da ih se prisili na prodaju farmi i pretvori u kmetove i robove.

Obrazlažu kako ih Dukat ovim potezom vraća u 2002. godinu kada su za mlijeko dobivali 2,20 kune, ali podsjećaju tada je “nafta” bila 2,20, a danas je debelo preko 6 kuna, dok je najeftinije gnojivo bilo 100, a danas je 700 kuna. Nakon povlačenja očekuje se i potpuna normalizacija prometa. 

Promet na nekim cestama i dalje je blokiran

Prema izvještaju HAK-a zbog prosvjeda je i dalje blokiran promet na nekoliko cesta. Tako su još uvijek za promet blokirane Čavićeva ulica u Zagrebu, promet na D3 obilaznici Čakovca, na D7 čepinskoj obilaznici i na D51 kod Nove Gradiške i skretanja prema Rešetarima. Blokirana je i cesta D49 Slavonski Brod-Nova Gradiška zbog čega je zatvoren čvor Lužani na autocesti A3 Bregana-Lipovac pa se promet preusmjerava na čvorove Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Naizmjence se vozi na državnoj cesti D7 u Vrpolju, a samo za osobna vozila otvorena je ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...