News

Komentari 60

'Mnogi se nisu trebali zaraziti, odgovorni su Stožer i Vlada'

'Mnogi se  nisu trebali zaraziti, odgovorni su Stožer i Vlada'

Mi smo dovoljno rano upozoravali da mjere trebaju biti donesene puno ranije. One brojke koje su bile prije tri ili četiri tjedna su govore upravo ovim trendovima koje osjećamo na svojim leđima danas, kaže Šmit

Predsjednica udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit je komentirala situaciju s koronavirusom.

"Mogu reći, polako nam se sustav zbilja slomio. Neke bolnice su to već osjetile na svojim leđima, poput Čakovca, Varaždina, a vrlo vjerojatno se i Sisak bliži tom neslavnom rekordu, kao i sve ostale županijske bolnice. Moram priznati da se traži krevet više i u intenzivnim pogonima, ali i po odjelima koji se nažalost prenamjenjuju. Brojim se da smo s kapacitetima na pojedinim mjestima u pojedinim bolnicama zbilja došli do limita", kazala je Ivana Šmit za RTL.

Liječnica osuđuje demagogije koje neki pokušavaju plasirati u medije. Podsjeća da se radi o zaraznoj bolesti koja je da su mjere donesene na vrijeme i da se kako kaže "na vrijeme postupilo sa zdravim razumom umjesto s političkim glavama", mogle biti spriječene. Tvrdi kako se brojni ljudi nisu uopće trebali zaraziti.

"Mi smo dovoljno rano, dovoljno jasno i dovoljno čvrsto upozoravali da mjere trebaju biti donesene puno ranije. One brojke koje su bile prije tri ili četiri tjedna su govore upravo ovim trendovima koje osjećamo na svojim leđima danas i koje, nažalost, pacijenti preživljavaju ili ne preživljavaju, one su posljedice nečinjenja i one su isključivo odgovornost Stožera i Vlade Republike Hrvatske", rekla je Šmit.

Najčitaniji članci