Obavijesti

News

Komentari 90

Modrićeva odvjetnica branila je šefa MOL-a Hernadija i Šestaka

Modrićeva odvjetnica branila je  šefa MOL-a Hernadija i Šestaka
3

Modrić je angažirao samozatajnu odvjetnicu u čijoj pratnji je stigao na davanje iskaza u osječko Općinsko državno odvjetništvo. Terete ga za lažno svjedočenje na suđenju Zdravku Mamiću

VIDEO

Luka Modrić je na ispitivanje u Osijeku stigao u pratnji odvjetnice Laure Valković. Stručnjakinja za kazneno pravo, osim hrvatskog reprezentativca, zastupa šefa MOL-a Zsolta Hernadija, branila je bivšeg šefa Podravke Zdravka Šestaka, a u postupku tzv. zločinačkoj organizaciji Zorana Petrovića Ivicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

- Došao sam iznijeti obranu i reći istinu, kao i svaki put do sada. Moja savjest je mirna i siguran sam da će se na kraju pokazati da nisam počinio nikakvo kazneno djelo - rekao je Luka Modrić nakon što je sat vremena iznosio obranu u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu. Nogometni reprezentativac prije tri tjedna je ispitan kao svjedok na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru, koje Uskok tereti da su Dinamo oštetili za 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12,2 milijuna kuna.

Modrić je tad govorio o poslovnom odnosu s Mamićem, profesionalnim ugovorima i aneksima ugovora. Uskok smatra da je Modrić na sudu neistinito kazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transferne odštete s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004. pri potpisivanju svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s klubom te da je pri svakom produljivanju profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s Dinamom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transferne odštete.

Modrić je na Županijskom sudu u Osijeku rekao tad pred Uskokom da je na ispitivanju u Uskoku, kad je govorio o razgovorima između njega i Zdravka Mamića o podjele transferne odštete, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikad pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub.

Modrićev iskaz u Uskoku nije snimljen, no njegov potpis na zapisniku o svjedočenju, smatraju neki odvjetnici, stavlja ga u tešku poziciju.

- On je potpisao zapisnik. To vam je isto kao da dođete u banku, dogovorite neki kredit, pročitate uvjete, potpišete i nakon nekoliko mjeseci kažete: ‘Zabunio sam se, ja bih da to poništimo’ - smatra dio odvjetnika. Budu li se i tužiteljstvo, ako Modrića optuže, i sud vodili istom logikom, prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora. No dio odvjetnika smatra kako je prijava protiv Modrića dio taktike Uskoka te da se, tek nakon što završi suđenje Mamiću, može znati je li Modrić dao lažni iskaz.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu