Obavijesti

News

Komentari 22

Mogu li Đapić ili Vrkić srušiti utvrdu Bubala i HDSSB-a?

Mogu li Đapić ili Vrkić srušiti utvrdu Bubala i HDSSB-a?
5

Ako je suditi po anketama - ne mogu. Pitanje je samo hoće li Bubalo pobjedu ostvariti već u prvom krugu ili u razigravanju s Vrkićem, Pecnikom ili Đapićem...

VIDEO

Ako je suditi po predizbornim anketama, u Osijeku neće biti nikakve promjene vlasti. Na gradonačelničkom mjestu i dalje će biti Krešimir Bubalo, a pitanje je samo hoće li tu pobjedu ostvariti već u prvom krugu ili u razigravanju s Ivicom Vrkićem, Jaroslavom Pecnikom ili Antom Đapićem. 

Inače, do kraja ožujka nije se moglo sa sigurnošću tvrditi tko će biti gradonačelnički kandidat HDSSB-a, jer, neslužbeno doznajemo, istinski vladar Osijeka i Slavonije, Branimir Glavaš, nije bio baš najzadovoljniji aktualnim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom.  

Bubalo: Uspio sam disciplinirati gradsku blagajnu

Bilo kako bilo, Krešimir Bubalo voli reći da je u svojem sadašnjem mandatu uspio disciplinirati gradsku blagajnu, "stabilizirati sustav", smanjiti broj zaposlenih u Gradskoj upravi, izgraditi 60 stanova na Jugu, obnoviti Trg slobode, započeti radove na izgradnji tramvajske pruge do Višnjevca, obnoviti "Srednjiku" te pokrenuti još 100-ak kapitalnih gradskih projekata. 

Kritičari mu zamjeraju da je većina stvari kojima se bavi nasljeđe njegovih prethodnika te da ima premalo svojih ideja i projekata.  

Đapić se 'sprda' na račun Bubala 

Njegov prethodnik, koji će na izbore izaći sa svojom nezavisnom listom, Anto Đapić, 'sprda' se na račun Bubala koji naglašava da je napravio puno posla s trećinom manjim proračunom. 

- Posljednje četiri godine gradska uprava smatra da je vođenje grada davanje otkaza i rezanje troškova. Štedi se kad se ima puno, a kad se nema, onda se mora krenuti u investiranje. Sadašnja gradska vlast je radila suprotno i na takav način srušila gradski proračun sa 600 na 400 milijuna kuna. Gradonačelnik koji kaže da mu grad djeluje u plusu je smiješan gradonačelnik! Gradovi poput Osijeka moraju biti stalno u kreditima i pokretati investicije - uzvraća Đapić.  

Đapićeva tri 'revolucionarna koraka'

Pritom Đapić najavljuje da će od Osijeka napraviti regionalnu metropolu u kojoj će građani uživati visoku kvalitetu života, a za četiri godine jamči podizanje razine opće atraktivnosti grada i poželjnosti življenja.

Ostvarenje svoje misije vidi kroz tri "revolucionarna iskoraka". Tako će, tvrdi, na 70 hektara trenutno neiskorištenog prostora na Pampasu izgraditi "Tech City Osijek", poslovno - financijsko-rezidencijalno naselje u kojem će biti 2.000 novih stanova za 8.000 stanovnika, a Grad će snositi troškove osnivanja novih poduzeća na tom prostoru. 

Na prostoru Zračne luke Klisa Đapić namjerava na 50 hektara površine izgraditi "Aviopolis" te konačno oživjeti aerodrom od kojega su dizali ruke i država i grad. 

Trećim velikim projektom Đapić smatra "Logistički centar" kojim bi dogradio i aktivirao veletržnicu te burzu poljoprivrednih proizvoda.

U svom programu Đapić je obećao izgradnju tramvajske pruge do Josipovca, 6.000 kuna za svako novorođeno dijete, 500 kuna mjesečne pomoći obiteljima s troje i više djece, plaćanje maturantima troškove vozačkih ispita, besplatan gradski prijevoz i plaćanje redovitim studentima naknade za prenošenje ispita... 

Vrkić: Objavit ću popis svih zaposlenih u Gradskoj upravi

Ivica Vrkić, kandidat koalicije SDP-HNS-HSU, najavljuje objaviti popis svih zaposlenika Gradske uprave, a sva nova zapošljavanja u gradskom sustavu provodit će, kaže, putem javnog natječaja. 

Ovaj kandidat Kukuriku koalicije planira osnovati i Fond za EU projekte, ali i Fond za socijalno najugroženije građane te nove domove umirovljenika i dnevne boravke. 

- Mladim poduzetnicima ćemo dati prazne poslovne prostore za 1 kunu, a za mlade obitelji formirat ćemo novo naselje na nekadašnjem Poligonu C, kojeg kanimo tražiti u vlasništvo od države te ga prenamijeniti u građevinsko zemljište, najavio je Vrkić. 

Zanimljivo je da je Vrkić najavio i ostvarenje davne ideje o izgradnji tunela u središtu grada kojim bi se, ispod Trga Ante Starčevića, konačno spojile Strossmayerova ulica i Europska avenija. 

Inače, dok se Ivica Vrkić u predizbornoj kampanji obrušavao na Bubala i aktualnu osječku vlast, potporu su mu pružali ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i HNS, koji su u isto to vrijeme obnašali vlast u Osijeku.

Pecnik kotira dobro zbog stalnih kritika na račun HDSSB-a  

Jaroslav Pecnik, koji iznenađujuće dobro kotira u anketama, nije tu popularnost stekao nekim programom nego konstantnim kritičkim osvrtima na Branimira Glavaša i njegov HDSSB. 

HDZ-ov Vidović ne nudi ništa konkretno

Ni kandidat HDZ-a, Dražen Vidović, nije ništa konkretno ponudio svojim potencijalnim biračima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.