News

Komentari 99

'Moji su prodali kuću u Dubravi jednom Janjevcu. Oni su za mene sinonim za bogate ljude'

'Moji su prodali kuću u Dubravi jednom Janjevcu. Oni su za mene sinonim za bogate ljude'

Milanović je ispričao da je njegova baka živjela u Dubravi, u ulici odmah pred Konjščinske, te da se kao dječak prvi put tamo susreo s Janjevcima

Zoran Milanović je na Kosovu posjetio hrvatsku zajednicu u Janjevu gdje je bio na misi i održao govor. Na početku je rekao da je mu je to drugi put u životu da drži govor u crkvi i da osjeća nelagodno, jer kako je rekao, crkva nije mjesto gdje bi političari trebali držati govor.

Potom je rekao kako će Hrvatska nastaviti pomagati Janjevcima na Kosovu, koliko treba pa i više od toga.

POGLEDAJTE VIDEO Milanović govorio na misi u Janjevu: 'Za mene su Janjevci bili sinonim za uspješne ljude, a baka mi je živjela u Konjščinskoj'

- Impresioniran sam ovom crkvom. Ovo mi je drugi put da sam u Janjevu - rekao je Milanović, a potom opisao kako se prvi put s Janjevcima susreo kao dijete.

- Odrastao sam u Zagrebu, a moja baka je neko vrijeme živjela u Dubravi, u ulici koja je odmah pored Konjščinske. To znate što je - rekao je, pa nastavio:

- Imali su tamo kuću, kratko su moji bratići tamo išli u školu i bili su tamo neki dečki s malo drukčijim naglaskom i nisam znao da su Janjevci. Naša kuća je na kraju prodana jednom Janjevcu. On je bio uspješan, kao i svi ljudi koji su tamo živjeli, bavili su se plastikom, trgovinom. Tako da je za mene Janjevac, u mojim prvim sjećanjima dječaštva, bio sinonim za uspješne ljude s dosta novca. Sad vidim da ovdje živite teško i zahtjevno - rekao je i na kraju im čestitao Božić.

Najčitaniji članci