Obavijesti

News

Komentari 68

MOL: Želite zastrašiti tvrtku i Hernadija, vi kršite EU zakon

MOL: Želite zastrašiti tvrtku  i Hernadija, vi kršite EU zakon
1

Smatramo da način na koji Hrvatska trenutno postupa nije u skladu s europskim zakonom, kojim se osigurava zajednički režim na razini EU, napominju u MOL-u

VIDEO

MOL Grupa poslala je priopćenje u vezi raspisivanja tjeralice za glavnim izvršnim direktorom MOL Grupe Zsoltom Hernadijem. 

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

"U tekstovima iz domaćih medija sugerira se da će hrvatske vlasti predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora MOL Grupe, Zsolta Hernadija, staviti na domaće, a možda i međunarodne tjeralice.

Iako Hrvatska možda ima na to pravo prema zakonima Republike Hrvatske, smatramo da način na koji hrvatske vlasti trenutno postupaju nije u skladu s nadređenim europskim zakonom, kojim se osigurava zajednički režim na razini Europske unije, a na koji se Hrvatska obvezala ulaskom u EU ranije ove godine.

MOL Grupa, kao mađarska tvrtka izlistana na burzi, podliježe mađarskim zakonima. Stoga su prethodne odluke mađarskih vlasti da odbace slučaj za nas pravno obvezujuće s obzirom da nisu utvrđene nikakve protuzakonite  radnje. Osim toga, ni unutarnje istrage nisu otkrile nikakve dokaze nepropisnih ili nezakonitih poslovnih praksi sa strane MOL Grupe ili bilo kojeg njenog predstavnika.

Već u studenome 2012. godine MOL Grupa je naglasila da sudu nisu podneseni nikakvi materijalni dokazi za dio optužnice koji se odnosi na MOL. Postavlja se pitanje jesu li ovi postupci u vezi s tvrdnjama protiv MOL-a u sukladnosti s pravnim normama Europe i svijeta. Po našem mišljenju oni nisu u skladu s vladavinom zakona.

MOL-ova struktura upravljanja tvrtkom koju čini Nadzorni odbor, Uprava i Izvršni odbor odgovarajuća je struktura za operativno poslovanje u ovoj izazovnoj situaciji. Nemogućnost putovanja izvan zemlje dok se ovaj pravni slučaj ne razriješi u našu korist moglo bi predstavljati prepreku gospodinu Hernadiju u obavljanju određenih protokolarnih dužnosti, no ni na koji način ne umanjuje njegove mogućnosti da upravlja Grupom u okviru svoje funkcije predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora Grupe.

U interesu tvrtke i njenih zaposlenika, MOL će se braniti svim raspoloživim pravnim sredstvima protiv neopravdanih postupaka koji su poduzeti protiv gospodina Hernadija i tvrtke, a za koje se čini da imaju za cilj zastrašiti kako tvrtku tako i njenog predsjednika Uprave."

Interpol je izdao tjeralicu za Hernadijem

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa