Obavijesti

News

Komentari 15

Monstrum Fritzl na tavanu je držao zatočenu i majku

Monstrum Fritzl na tavanu je držao zatočenu i majku
1

Majku je zatočio jer joj se htio osvetiti za batine, zlostavljanje koje je dobio kao dijete. Uzbuđivali su ga i stalni pokušaji bijega zatočene Elisabeth

VIDEO

Bio sam dijete-alibi. Moja majka me nije željela, nego me rodila samo kako bi tadašnjem partneru dokazala da nije neplodna, započeo je svoju ispovijed zatvorskim psihijatrima Josef Fritzl (73). Ispričao im je kako ga je majka sustavno zlostavljala i tukla, te kako često nije stajala ni kad je ležao na podu sav u krvi.
- Mama je puno radila, odgajala me sama, ali ljubav od nje nikad nisam osjetio. Nikad mi nije dala pusu ili me zagrlila. Jedino što smo radili zajedno bio je redoviti odlazak u crkvu - rekao je austrijski monstrum, koji je svoju kćer Elisabeth (42) 24 godine držao zatočenu u podrumu kuće u Amstettenu. Liječnicima je priznao i da se za svoju suprugu Rosemarie oženio samo zato jer su svi njegovi prijatelji imali djevojke i jer je želio ''pod hitno'' stvoriti obitelj. Ubrzo nakon vjenčanja Fritzl je pokazao pravo lice. Svoju je suprugu često udarao i tjerao je da kleči na ugljenu. Nakon svadbe pružila mu se prilika da ostvari svoj dugogodišnji san - da se osveti majci. Staricu je strpao u sobu na tavanu i ondje je držao zatočenu. Nemoćna žena bila je u potpunom strahu i nije mu se usudila opirati. U sobi koja nije imala prozora ni svjetlosti umrla je 1980. Ubrzo nakon toga Fritzl je počinio svoj prvi zločin. Zbog silovanja je osuđen na 18 mjeseci zatvora. Josef Fritzl detaljno je opisao dan kad je zatočio svoju kćer.
- Bilo je ljeto. Elisabeth je ležala potpuno gola na krevetu. Znao sam da je opet ''snifala'' sredstva za čišćenje. Želio sam da odemo u podrum 'razgovarati'. Odbila me. Bila je strašno tvrdoglava i ljutita. Upravo zbog te njene ljutnje sam je zaključao - ispričao je monstruozni otac.
Kaže kako mu je nakon pet tjedana palo na pamet da s kćeri ima djecu. Objasnio je da ju tada nije doživljavao kao svoju kćer, već kao ženu. S njom je imao sedmero djece.
- Uzbuđivalo me to što je stalno htjela pobjeći. Znao sam, ako budemo imali puno djece, da će joj jednog dana, kad je pustim na slobodu, biti teško naći muža - rekao je Fritzl. Dodao je kako je planirao svojoj obitelji iz podruma sljedeće godine napraviti stan na jednom od tri kata obiteljske kuće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...