Obavijesti

News

Komentari 47

Premijer o trzavicama u Vladi: 'Rasprave i tenzije su zdrave'

Premijer o trzavicama u Vladi:  'Rasprave i  tenzije su zdrave'
4

Naravno da razgovaramo. I ovo što je predsjednik Vlade rekao vrlo je jasno, meni su prirodne i normalne određene razine tenzija jer se tako može provesti posao - kazao je Petrov

VIDEO

O trzavicama unutar Vlade na relaciji Petrov-Karamarko oglasio se i premijer Tihomir Orešković. Kazao je kako su to dječje boljke.

- Svi znamo da kad se formira novi tim postoje različita mišljenja. Mi radimo. Došao sam iz privatnog sektora i meni je drago da oko sebe imam ljude koji imaju različita mišljenja. Možda se ljudi nisu na to naviknuli, možda se čini da je riječ o tenzijama, ali mislim da su to zdrave tenzije - poručio je. 

Kazao je i kako svoje potpredsjednike nije opomenuo, a nije želio ni komentirati odnose Karamarka i Petrova. 

- Glavna poruka za građane je da mi radimo. Ukoliko su možda nekakvi sukobi ili drugačija mišljenja to je dio politike, ali ne samo politike nego i biznisa i sustava. Rasprave i te male tenzije su zdrave jer nećemo se samo zatvoriti i šutjeti. To meni nije zdravo - ustvrdio je premijer. 

U prilog tezi da Vlada radi naveo je i da će krajem mjeseca predstaviti plan reformi Europskoj komisiji. 

Kada je riječ o reformama kazao je kako su prošlog tjedna otvoreno i transparentno razgovarali s partnerima. 

- Vidite i sami da je to sve već procurilo i to je dobro. Mi smo takva Vlada koja se neće zatvoriti i čekati da sve bude gotovo. Mi smo otvoreni za raspravu - rekao je. 

Napomenuo je da i nakon konferencije Tomislav Karamarko, Božo Petrov i on odlaze na komemoraciju u Jasenovac. 

Petrov: Zašto ne i dopustiti određene tenzije, ako će na kraju ishod biti bolji

Sheraton

O odnosu sa Tomislavom Karamarkom progovorio je i Petrov nakon što je šef HDZ-a poručio da je s Petrovim nekad bio u prijateljskim odnosima. 

Potpredsjednik Vlade kazao je da je vrlo važno da se napravi distinkcija između prijateljstva i poslovnog djela. 

Na pitanje je li mu Karamarkova distinkcija bila dovoljna, Petrov je uzvratio: "Svatko to gleda kroz svoju prizmu, meni je vrlo jasno na koji način trebamo odvojiti prijateljstvo od poslovnog. Ako će se tako postupati, onda jeste", izavio je. 

Potvrdio je i da je osvemu razgovarao s Karamarkom. Naveo je kako je za njega prirodne i normalne određene tenzije jer se samo tako može doći do konstruktivnih rješenja. 

- Zašto ne i dopustiti određene tenzije, ako će na kraju ishod biti bolji - rekao je.

Što se tiče prozivke oko zaštite nacionalnih interesa rekao je da se to ne odnosi na Karamarka već je ponovio da je riječ o određenim grupacijama iza političkog sustava koje pokušavaju napraviti utjecaj.

- To je ono što Most neće dopustiti. Vjerujem da članovi Vlade imaju želju zaštititi nacionalne interese - rekao je Petrov. Smatra i da odnosi unutar vladajućih neće usporiti reforme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije