Obavijesti

News

Komentari 117

Moraju se naći i najteže kazniti oni koji su podmetnuli požare!

Moraju se naći i najteže kazniti oni koji su podmetnuli požare!

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković najprije se zahvalio na odličnoj organizaciji proslave Dana pobjede u gradu Kninu i ostalim gradovima, nakon čega se osvrnuo na požare

VIDEO

Razlozi izbijanja požara su velika suša, ali i manjak opreza kod nekih ljudi, no i brojna podmetanja požara u nizu županija. Policija i MUP moraju utvrditi tko su počinitelji tih požara te oni moraju dobiti najveće moguće sankcije, kazao je Andrej Plenković na sjednici Vlade pri čemu se zahvalio vatrogascima i svim drugim službama.

- Nije došlo do ljudskih žrtava unatoč velikom broju požara. Nije bilo uništavanja infrastrukturnih objekata, ali tijekom godina treba raditi na prevenciji požara da se što je moguće više takve situacije izbjegavaju - kazao je premijer i dodao da će Vlada posebno nagraditi i pilote i vatrogasce, no i da će se uskoro ljudi moći javiti za naknadu zbog počinjene štete.

- Natječaji će krenuti početkom listopada i vjerujem da će se svi koji mogu prijaviti za naknadu šteta koje su počinjene. Iskoristit ćemo i europska sredstava kako bi se štete nadoknadile - kazao je premijer. Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je i posebni natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta, za što je osigurano 150 milijuna kuna.

Osvrnuo se i na odgodu primjene Poreza na nekretnine o kojem se diže dosta bure u posljednje vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očito je nužno pojasniti javnosti sve o zakonima o lokalnim porezima. Očekujem od Ministarstva financija da organizira niz tematskih rasprava na kojima bi se objasnili svi aspekti Poreza na nekretnine - kazao je Plenković i dodao kako su zato odgodili njegovu primjenu.

- Očekujem od Ministarstva financija da sa svim zainteresiranim dionicima i javnošću organizira niz tematskih rasprava, na kojima bi se do kraja identificirali svi aspekti i implikacije tog poreza. Primjena tog zakona je odgođena jer smatramo da ga treba puno detaljnije približiti hrvatskoj javnosti i jedinicama lokalne i područne samouprave - obrazložio je premijer.

Donesen je i zaključak o provedbi odabira investicijskog savjetnika u transakciji mogućeg otkupa dionica Ine koje drži mađarski Mol. Savjetnik bi trebao Vladi pomagati u transakciji mogućeg otkupa dionica, javlja Večernji list.

Njegov se zadatak odnosi na procjenu vrijednosti Ine, evaluaciju te razmatranje potencijalnih strateških partnera. Postupak odabira savjetnika i njegova predlaganja obavit će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo financija.

Na dnevnom redu sjednice Vlade su i Nacrt konačnog prijedloga Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju te Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a