Obavijesti

News

Komentari 117

Nestalo struje: Vučica u ZOO-u preskočila električnu ogradu

Nestalo struje: Vučica u ZOO-u preskočila električnu ogradu
6

SKOK ZA SLOBODU: Vučica koja je pobjegla iz nastambe u zagrebačkom zoološkom vrtu preskočila je električnu ogradu. U tom trenutku nije bilo struje

VIDEO

Ovo nam je još jedna lekcija. Ne znamo zapravo kako se to točno dogodilo. Razvodna kutija se nalazi iza nastambe i nova je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Na zemlji je to jutro bilo relativno hladno, a zatim je sunce udarilo u kutiju pa pretpostavljamo da je zbog toga došlo do kratkog spoja pa ograda nije bila pod naponom, rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

U ponedjeljak mlada vučica pobjegla iz kaveza u zagrebačkom zoološkom vrtu, no nitko ne zna kako joj je to uspjelo. Nadzornih kamera u zagrebačkom ZOO-u ima, no one pokrivaju aleju, ne i samu nastambu. Nakon što su čuli da je vučica pobjegla iz nastambe, osoblje je pokrenulo veliku potragu tijekom koje su dio ljudi evakuirali iz prostora zoološkog vrta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Svi posjetitelji evakuirani

- Bila sam s djecom u ZOO - u, čuvari su nas upozorili da stanemo i da ne prilazimo nastambi jer traže vučicu. Pričekali smo 5 minuta i onda su rekli da je sve u redu i pustili nas dalje u razgledavanje vrta. Nije nas bilo strah - rekla nam je prekjučer jedna od posjetiteljica. Vijest da je vuk pobjegao iz zoološkog vrta proširila se gradom poput munje. Mlada vučica nije dugo bila na slobodi, svega pet minuta, nakon čega su ju uhvatili veterinarka, zoolog te timaritelj koji ju je uspavao te je vraćena u svoju nastambu. Posjetitelji su nakon toga normalno nastavili s razgledavanjem vrta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Dan poslije bijega, dva vuka iz nastambe nisu bili vani.

- Vukovi neće biti vani sve dok se sve ne osigura. Tek kad budemo potpuno sigurni da je sve u redu i kad pojačamo osiguranje, tek onda ćemo ih ponovno pustiti van - rekao je Skok. No, postavlja se pitanje kako je mlada vučica uopće mogla preskočiti ogradu i izaći iz nastambe?

Inače, ograda koja odvaja životinje od ljudi, je električna, odnosno, kako su nam rekli iz Zoološkog, malo ih ‘štrecne’. Taj dan, struje u toj nastambi nije bilo i vučica je bez problema preskočila kanal i ogradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

Ograda je preniska

Iz Zoološkog i dalje nisu službeno potvrdili što se zapravo dogodilo, no jasno je da je divlja zvijer preskočila ogradu.

- U tom trenutku je nestalo struje. Ograda sigurno nije dobro postavljena. S mjesta koje vuk ili bilo koja zvijer može skočiti, ograda je jednostavno prenisko - rekla nam je posjetiteljica koja je bila tamo u vrijeme bijega. Vučica je došla do bizona, prošla ih i otišlča do tapira. To je od njezine nastambe udaljeno nekoliko stotina metara. Tamo su je uhvatili. Nasreću, nitko od prolaznika nije bio na putu.

- Nisam siguran, ali možda je i životinja iskopala rupu. To sam jučer čuo, ali mislim da bi se to odmah otkrilo i vidjelo. Sigurno je preskočila ogradu - rekao je jedan od posjetitelja. Upitali smo u ZOO-u što bi se dogodilo da nestane struje u cijelom vrtu, te da ne radi ni agregator. Ravnatelj nam je rekao da se sve životinje odmah spremaju u nastambe i da ne bi bilo nikakvih problema.

Organizacija je loša

- Neki radnici su nam govorili da je pobjegao vuk, ali mi to nismo uopće ozbiljno shvatili, jer smo mislili da je nemoguće. Nisu bili baš organizirani - potvrdila nam je posjetiteljica koja je bila s djetetom. Tek poslije smo shvatili da je to stvarno bila istina - zaključila je.     

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu