Obavijesti

News

Komentari 31

'Moramo preći čak 30 km kako bismo se okupali u čistoj vodi'

'Moramo preći čak 30 km kako bismo se okupali u čistoj vodi'
1

Mještani Komletinaca već 28 godina piju vodu koja ima nedopuštene količine željeza, mangana, arsena i amonijaka. Iako je prokopan novi zdenac, još nemaju pitku vodu

VIDEO

Stanovnici u Komletincima su i dalje ogorčeni vodom koja teče iz slavina. Kažu ako iz vodovoda tvrde da ispiru cjevovod, da ono što teče iz njihovih slavina sigurno nije pitka voda.

Komletinci, malo mjesto na području Vukovarsko-srijemske županije, nedaleko od Vinkovaca, šest mjeseci je na nogama, točnije otkad su saznali da voda koju piju 28 godina ima nedopuštene količine željeza, mangana, arsena i amonijaka. Iako je prokopan novi zdenac, mještani Komletinaca još nemaju pitku vodu. Zbog mutne voda koja teče iz slavina primorani su ići u druga mjesta kako bi se okupali.

- Ni dan poslije ništa nije bolje. Ako već iz vodovoda kažu da ispiru cjevovod, zanima me koliko će to trajati, čime to ispiru i što iz tog novog bunara crpe, jer ovo što teče iz naših slavina je sve samo nije pitka voda. Primorani smo ići u druga mjesta kako bismo se okupali. Moja je susjeda išla 30 kilometara kako bi se okupala. Jadno da jadnije ne može biti - rekla nam je Iva Varga, koja je u srijedu ujutro na društvenim mrežama podignula uzbunu sa svojim fotografijama vode. Komletinci imaju vodu za piće iz cisterni koje im dovoze u središte mjesta, i tako je već gotovo šest mjeseci. Nadali su se da će im se situacija donekle popraviti s novim bunarom, ali nakon ovoga što se ovih dana događa s vodom više u ništa nisu sigurni.

– Nemamo vodu ni za osnovne higijenske potrepštine, pa ni za pranje rublja, koje ćemo, nažalost, nositi drugdje na pranje. Morat ćemo zvati servis za perilicu jer se u njoj nahvatao neki talog koji se ne može oprati – rekla je Iva.

Dodaje da joj je žao što se mladi iz Komletinaca više ne angažiraju. Stariji sumještani su joj rekli da oni nisu uspjeli u toj borbi i da to prepuštaju mladima.

- Evo prilike da pokažemo zajedništvo, jer samo na taj ćemo način doći do prave istine i pitke vode. Poslala sam dopise vodovodu, nazivala sam ih nekoliko puta, ali odgovora nema, kao i iz Grada Otoka. Tijekom dana poslala sam i dopise s fotografijama Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vinkovcima. Molit ću ih da nam pomognu jer je ovo strašno što nam se mjesecima događa s vodom - rekla nam je ogorčeno Iva.

Iz Vinkovačkog vodovoda su rekli da je 22. kolovoza 2017. godine pušteno u probni rad vodocrpilište u Ulici Ivana Gundulića. Istog dana započelo je ispiranje mreže u vodoopskrbnom sustavu, kao i izmjena vode u vodovodnoj mreži Komletinci.

- Navedene aktivnosti će se provoditi dok se u vodovodnoj mreži Komletinci ne postigne zdravstvena ispravnost vode za piće u skladu sa Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju. Proglašenje zdravstvene ispravne vode na području naselja Komletinci će uslijediti nakon dobivenog pozitivnog mišljenja Sanitarne inspekcije o istom - priopćili su iz Vinkovačkog vodovoda.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca