News

Komentari 44

MORH će remont helikoptera prepustiti ruskim majstorima?

Iako se izravno ne navodi da će helikopteri u Rusiju, RTL neslužbeno doznaje da će posao obaviti najvjerojatnije ruski mehaničari iako je Hrvatska članica NATO-a

Ministarstvo obrane napokon je odabralo gdje će 10 vojnih helikoptera Hrvatske vojske na remont. Premda su se na natječaj MORH-a javili Slovaci i Ukrajinci, odluka je, čini se, pala na Ruse.

- Odabrana je ponuda ponuditelja koji je dokazao sposobnost za izvršenje predmeta nabave sukladno tehničkoj specifikaciji i iskazao prihvatljivu cijenu u okvirima odobrenih financijskih sredstava. Za predmetnu uslugu planirano je ukupno 207 milijuna kuna, a za završetak remonta sukladno pregovorima planirano je 20 mjeseci - piše RTL pozivajući se na priopćenje iz MORH-a.

Iako se izravno ne navodi da će helikopteri u Rusiju, RTL neslužbeno doznaje da će posao obaviti najvjerojatnije ruski mehaničari iako je Hrvatska članica NATO-a. 

- Hrvatska treba gledati svoj interes i bez obzira na naše saveznike iz NATO-a. Ovo su helikopteri koji prvi put idu na remont i bilo bi logično da ih remontira zavod koji ima certifikat proizvođača - kazao je bivši zapovjednik HRZ-a Josip Štimac dok su iz NATO-a poručili da je to "nacionalna odluka svake države članice". 

Najčitaniji članci