Obavijesti

News

Komentari 1

MORH: Pripadnike 6. hrvatskog kontingenta ispratili u Poljsku

MORH: Pripadnike 6. hrvatskog kontingenta ispratili u Poljsku
1

General Šerić rekao je pripadnicima 6. HRVCON-a kako će im sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima dati dodatnu dimenziju u stjecanju novih znanja i iskustava

VIDEO

Svečani ispraćaj 6. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti (eFP – Enhanced Forward Presence) u Republici Poljskoj održan je u ponedjeljak vojarni „Predrag Matanović“ u Petrinji.

Ispraćaju su nazočili zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-bojnik Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Boris Šerić,  zapovjednik Gardijsko oklopno–mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler, te drugi visoki vojni predstavnici, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH.

General Jurković: Hrvatska je siguran i pouzdan saveznik i partner

General Jurković zahvalio je pripadnicima 6. HRVCON-a na odlučnosti i profesionalnosti istaknuvši kako je sudjelovanje Hrvatske vojske u aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj vrlo važan segment i dio misije kojim se ispunjavaju zadaće i koji pokazuje da je Republika Hrvatska siguran i pouzdan saveznik i partner.

„Odlazite u međunarodno okruženje, gdje ćete izvršavajući zadaće svojim prisustvom štititi demokratske vrijednosti suvremenog svijeta“, istaknuo je general te svim pripadnicima poželio sretan put i uspješno izvršavanje svih zadaća uz dostojno predstavljanje Republike Hrvatske te vojnički, profesionalni i ljudski odnos u izvršavanju zadaća.

General Šerić: Potpora obitelji preduvjet uspješnog obavljanja zadaća

General Šerić rekao je pripadnicima 6. HRVCON-a kako će im sudjelovanje u međunarodnim aktivnostima dati dodatnu dimenziju u stjecanju novih znanja i iskustava, a posebno je zahvalio obiteljima pripadnika koji se upućuju u Poljsku, jer su potpora i razumijevanje obitelji preduvjeti uspješnog i profesionalnog obavljanja zadaća.

Na kraju je zahvalio na predanom trudu i radu tijekom vrlo zahtjevne preduputne obuke naglasivši kako je prema izvješćima ocjenjivačkog tima ovo jedan od do sada najbolje ocijenjenih kontingenta. 

MORH uputio 33. kontingent u operaciju potpore miru Kosova
MORH uputio 33. kontingent u operaciju potpore miru Kosova

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler čestitao je pripadnicima 6. HRVCON-a na profesionalnom ponašanju tijekom protekla dva tjedna karantene te na uspješno provedenoj obuci i pripremama koje su, kako je rekao, bile izazovne i zahtjevne. Od pripadnika kontingenta tijekom boravka u Poljskoj, brigadir Ressler rekao je da očekuje visoku razinu reda, rada i stege te odgovornost svakog pojedinca u provedbi zadaća.

„Provedite sve dodijeljene zadaće poštujući mjere sigurnosti, čuvajte jedni druge, budite jedan tim, poštujte zakone i običaje zemlje domaćina i ponosno ističite pozitivne vrijednosti i vrline koje krase Hrvatskog vojnika i čovjeka“, poručio je

Među 80 pripadnika 6. hrvatskog kontingenta šest je žena 

Zapovjednik 6. HRVCON-a satnik Antonio Burazer istaknuo je kako su svi  pripadnici kontingenta postigli visoku razinu obučenosti te da su stvorili dobar tim koji je osposobljen za sve zadaće i izazove koje ih očekuju u području aktivnosti. „Pozivam vas da i dalje u duhu zajedništva, međusobnog uvažavanja, povjerenja i profesionalizma nastavimo s daljnjom izgradnjom ugleda hrvatskog vojnika u međunarodnom okruženju“, rekao je satnik Burazer. 

Šesti hrvatski kontingent broji ukupno 80 pripadnika Oružanih snaga, od kojih je šest žena. Glavninu snaga čine pripadnici Topničko-raketne bojne Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, zatim tim Vojne policije, nacionalni element potpore s timom za Komunikacijsko-informacijske sustave i stožerno osoblje. Zapovjednik kontingenta je satnik Antonio Burazer. 

Sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama, pripadnici 6. hrvatskog kontingenta prethodno su proveli dva tjedna u karanteni u vojarni „Predrag Matanović“ u Petrinji, nakon čega su bili testirani na Covid-19 te su rezultati testa bili negativni što je bila zadnja potvrda spremnosti pripadnika za upućivanje u područje aktivnosti u Republiku Poljsku.

U šestomjesečnom razdoblju 6. hrvatski kontingent će nastaviti sudjelovanje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Borbenoj grupi pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država, zajedno s pripadnicima oružanih snaga Rumunjske, Velike Britanije i zemlje domaćina Poljske.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.