News

Komentari 44

Pogledajte video morskog psa u Tisnom: 'Kružio je sat vremena, izgledao je kao da se izgubio'

Pogledajte video morskog psa u Tisnom: 'Kružio je sat vremena, izgledao je kao da se izgubio'

Ima sigurno metar i pol, a pokušali su mu bacati ostatke od ribe iz obližnjeg restorana, no nije mu se dalo ni jesti, ispričao je Milan Colić iz Diving centra u Tisnom

Atrakcija za brojne posjetitelje Tisnog bio je danas jedan modrulj koji je zalutao u uvalu i plivao plićakom. 

POGLEDAJTE VIDEO Morski pas u Tisnom

- Sjeli smo u jedan restoran blizu obale u Tisnom i vidjeli da nešto crno pliva u moru. Bilo je veće od ostalih riba, imao je sigurno metal i pol. Plivao je jako blizu obale, stalno je kružio i činilo se kao da se izgubio. Ljudi su ga skužili i već se nekoliko njih približilo njemu s brodicama, a jedan je čovjek skočio u more i vikao da se maknu od njega kako bi ga oslobodili. Mi smo u restoranu bili sat vremena, a on je još uvijek plivao na istom mjesto - ispričala nam je čitateljica koja je snimila video.  

Bio je to modrulj, vrsta morskog psa koja najviše vremena provodi na otvorenom moru, posebno na južnom Jadranu. Upravo stoga se rijetko viđa u blizini obale.

- Cijeli dan je tamo. Vrti se u 20 kvadrata i ne izgleda zdrav. Zapravo, izgleda ošamućeno. Ima sigurno metar i pol, a pokušali su mu bacati ostatke od ribe iz obližnjeg restorana, no nije mu se dalo ni jesti – ispričao je Milan Colić iz Diving Center Tramonto u Tisnom za Morski.hr.

U Jadranu modrulj spada u ugrožene vrste.

– Iako su njihova mrijestilišta u otvorenim vodama, općepoznato je da ženke ulaze u plitke vode kako bi se kotile – što se odvija najčešće u proljetnim ili ljetnim mjesecima – ispričao je morski biolog i patobiolog Andrej Gajić ravnatelj je Centra za marinsku i slatkovodnu biologiju Sharklab ADRIA i rukovoditelj Shark Tales pri National Geographic (Washington, D.C.) Andrej Gajić.

Najčitaniji članci