Obavijesti

News

Komentari 1

Moskva: Uhićen Milan Mandić osuđen u Hrvatskoj

Moskva: Uhićen Milan Mandić osuđen u Hrvatskoj
1

Sadašnji općinski dužnosnik Bačke Palanke, kojeg je Hrvatska osudila zbog djela počinjenog tijekom Domovinskog rata, uhićen je u subotu

VIDEO

Sadašnji općinski dužnosnik Bačke Palanke Milan Mandić, kojeg je Hrvatska osudila zbog djela počinjenog tijekom Domovinskog rata uhićen je u subotu navečer u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo, priopćilo je u nedjelju navečer ministarstvo vanjskih poslova Srbije. U priopćenju se navodi da je Mandiću (50), za kojim je Interpol na zahtjev Hrvatske raspisao tjeralicu, dežurni tužitelj u Moskvi odredio pritvor. Mandića je Hrvatska u odsutnosti osudila na 14 godina zatvora zbog kaznenog djela počinjenoga tijekom rata u Hrvatskoj, kažu iz ministarstva. Glavni tajnik Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić, koji tvrdi da je Mandić član te stranke, izjavio je agenciji Beta da bi "Srbija mogla ozbiljnije reagirati u pogledu hrvatskih tjeralica" te da je siguran da ni državni organi Srbije niti Rusije po njima neće postupati jer bi to značilo da mogu svakog Srbina koji je "bilo gdje na bilo koji način sudjelovao u obrani srpskog naroda" uhititi i proglasiti za ratnog zločinca. I Dragan Bozalo, predsjednik općine Bačka Palanka, u kojoj je uhićeni Mandić bio na funkciji općinskog menadžera, u izjavi agenciji Beta tvrdi da su optužbe protiv Mandića "besmislene" te dodaje da je Mandić - kao i nekoliko puta ranije - išao u službeni posjet Samarskoj oblasti u Rusiji, s kojom općina Bačka Palanka ima dobru dugogodišnju suradnju.
- Niti se krio, niti je imao razloga za to, niti je počinio zločin. To je još jedna u nizu besmislenih optužbi Hrvatske s kojom oni pokazuju svoj odnos prema čitavom jednom narodu - kazao je Bozalo.
Bozalo je rekao da je Mandića već jednom uhitila hrvatska policija, 1991. u Zagrebu, nakon čega je pušten na slobodu, da bi tijekom procesa mirne reintegracije istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema bio pripadnik mješovite policije na tom području. Do srpske agresije na Hrvatsku 1991. Mandić je, prema navodima agencije Tanjug, bio pripadnik hrvatske policije. Ministarstvo vanjskih poslova Srbije u svom je priopćenju navelo da su veleposlanik i konzul Srbije u subotu navečer "po hitnoj instrukciji" posjetili uhićenog državljanina Srbije Mandića, "kako bi mu bila pružena sva neophodna pravna pomoć i konzularna zaštita".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu