Obavijesti

News

Komentari 60

Možete li odgonetnuti zašto je ovaj tigar svjetska senzacija?

Možete li odgonetnuti zašto je ovaj tigar svjetska senzacija?
2

Munna, 14-godišnji bengalski tigar iz indijskog rezervata zaludio je turiste diljem svijeta. Svi žele selfie s njim. Pogledajte ga malo bolje pa ćete saznati zašto...

VIDEO

Turisti iz cijelog svijeta očajnički pokušavaju napraviti selfie sa ovim bengalskim tigrom, a možete li odgonetnuti zašto? Ne možete? Pogledajte fotografiju malo bolje, posebice tigrovo čelo. Jeste li već uočili o čemu se radi? Neobičan uzorak šara na njegovom čelu doslovce ispisuju riječ 'cat' (mačka)! 

Internet je inače prepun životinja s intrigantnim i neobičnim uzorcima na tijelu, od konja sa 'srcima' pa sve do mačaka s raznim oblicima brkova, a li 'Sveti gral' svih njih je zacijelo ovaj 14-godišnji tigar Munna, koji živi u indijskom 'Kanha' rezervatu za tigrove. Zbog riječi mačka koju nosi na čelu turisti su doslovce poludjeli, piše britanski Express.

Šare ovog neobičnog tigra uslikao je Sarosh Lodh, inače profesionalni fotograf divljih životinja. Lodh je rekao kako je Munna ultimativni cilj svakog turista koji dođe na safari u park.

- I ja sam isprva sumnjao u te oznake, mislio sam da su mit, ali onda sam vidio Munnu osobno i ostao zadivljen. Nikada ranije nisam vidio ništa slično. Posljednji put kad sam vidio Munnu, krenuo je polako prema meni što je bilo jednostavno fantastično - rekao je.

Male tiger called

No, Lodh dodaje kako je Munna poznat po tome što je dosta žestok i često ulazi u tučnjavu s drugim tigrovima, pa postoji strah da ovaj jedinstveni tigar možda neće još dugo biti na ovom svijetu. 

- Sada kada je sve stariji, mogu se samo nadati da će se suzdržati od tučnjava tako da se možemo diviti njegovoj ljepoti barem još nekoliko godina - kazao je Lodh.

Munnin neobičan uzorak šara natjerao je brojne turiste da uslikaju što bolju i aktraktivniju fotografiju s njim. Histerija selfija s ovim tigrom zaludila je ljude diljem svijeta i sada svi pokušavaju imati bolju fotografiju od drugih. No, da je riječ o ozbiljnom problemu dokazuju i službeni savjeti opasnosti od selfija koje vlasti stalno objavljuju. Naime, ova pomama za Munnom čak se pokazala i smrtonosnom. Navodno je čak 12 ljudi poginulo pokušavajući 'opaliti' najbolji selfije.

Inače, divlje životinje su na safarijima glavna 'meta' famoznih selfija, a selfiji s velikim mačkama nalaze se na samom vrhu liste tzv. 'vau' faktora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Novi slovački predsjednik stigao u posjet ranjenom Ficu: 'Samo smo kratko mogli razgovarati...'

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!
DOŠLA POLICIJA

Opsada pred školom u Zagrebu: Učiteljica se zaključala s djecom u razred zbog 9-godišnjaka!

Taj dječak je skoro dvije godine vršio psihičko, fizičko i seksualno nasilje nad vršnjacima i izdvojili su ga. Sad su roditelji došli u školu i zahtijevali da se vrati na nastavu, a učiteljica se uplašila, kaže odvjetnica
Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.