News

Komentari 0

Mrak-Taritaš: 'Dvije mreže mogu uloviti više nego jedna'

Mrak-Taritaš: 'Dvije mreže mogu uloviti više nego jedna'

Anka Mrak Taritaš rekla je kako se u GLAS-u spremaju za parlamentarne izbore i skloni su izaći s dva bloka, a Juričanovu akciju 'Korupacija svima' opisala je kao pametan i zanimljiv projekt

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš poručila je u četvrtak da su u njezinoj stranci spremni za parlamentarne izbore, koji se trebaju održati ove godine, a skloni su tome da oporba na izbore izađe u dva bloka.

- Izbori moraju biti do kraja godine, u kojem trenutku će biti vidjet ćemo. Hrvatska predsjeda Europskom unijom, a Plenkoviću je to važno, rekla je Mrak-Taritaš na konferenciji za novinare.

U oporbi trenutno razgovaraju treba li na izbore izaći s jednom velikom opcijom ili s dva bloka. GLAS je skloniji ideji s dva bloka jer "dvije mreže mogu uloviti više nego jedna", kaže Mrak-Taritaš dodajući kako bi o tome trebalo provesti istraživanje.

Nastavak akcija Darija Juričana, koji je na predsjedničkim izborima polučio uspjeh nastupajući sa satiričnom porukom "Korupcija svima", a u srijedu je podigao šator ispred Zagrebačkog holdinga tvrdeći da je došao po "svoj plijen" koji je osvojio na izborima, Mrak-Taritaš je ocijenila "pametno osmišljenim i vrlo zanimljivim projektom".  

To zorno pokazuje kako se upravlja Zagrebom, kazala je dodajući kako od 1. veljače dolaze novi računi za otpad, pa građani mogu pokazati što misle o toj odluci gradskih vlasti.  

Protiv mjere "roditelj-odgojitelj"

Mrak-Taritaš se protivi Bandićevoj mjeri "roditelj-odgojitelj" i njegovoj namjeri da sada, kada je vidio da se za nju u gradskom proračunu izdvaja 400 milijuna kuna, promijeni uvjete za njezino korištenje.

Za nju je problematično da roditelj koji želi koristiti tu mjeru mora napustiti posao i dijete ispisati iz vrtića. Kaže kako mjeru koristi 27 posto obitelji koje imaju troje i više djece, ali nije potaknula rađanje više djece u Zagrebu.  

Mrak-Taritaš stoga predlaže da se ona ukine do 30. lipnja, a nakon toga treba uvesti niz novih mjera, poput dvosmjenskog rada vrtića, prihvatljivih uvjeta stanovanja i financijskih poticaja za prvo, drugo, treće i svako sljedeće dijete, koje će vrijediti za sve obitelji u Zagrebu.

Ocijenila je da radovi na zagrebačkom rotoru idu u dobrom smjeru, GLAS podržava sve što poboljšava zagrebačku infrastrukturu, no rotor neće riješiti sve probleme.

 

Imat ćemo bolju protočnost vozila na rotoru, ali novi problem bit će stajanje na semaforima. Bolje bi bilo da smo ta sredstva iskoristili za izgradnju mosta na zapadnom dijelu grada, kaže Mrak-Taritaš.

 

Najčitaniji članci