Obavijesti

News

Komentari 68

Mrsić zaposlenost misli podići rezanjem cijene rada za 10 %?

Mrsić zaposlenost misli podići rezanjem cijene rada za 10 %?
4

Mrsić je osim broja nezaposlenih otkrio i da će podatke o nezaposlenosti ažurirati dva puta mjesečno, a nakon toga i svaki dan. Bit će dostupni na stranicama HZZ-a

VIDEO

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u petak je najavio kako će podaci o nezaposlenosti od sada biti dostupni na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Banka Magazine javlja kako je na HZZ-u krajem prosinca 2011. godine bilo 315.438 nezaposlenih ljudi. 

Mrsić je osim broja nezaposlenih otkrio i kako će podatke o nezaposlenosti ažurirati dva puta mjesečno, a nakon toga i svaki dan.

– Ne bojimo se novog vala nezaposlenosti. Stanje je takvo kakvo je, od njega ne treba bježati. Učinit ćemo sve da se amortizira novi udar – prokomentirao je ministar Mrsić procjene ekonomista da nas ove godine čeka 50 tisuća novih otkaza.

"Plan je podići broj zaposlenih radno aktivnih ljudi"

Hrvatski zavod za zapošljavanje će se ubuduće decentralizirati da se u skladu s lokalnim potrebama odlučivalo o mjerama aktivne politike zapošljavanja, javlja Poslovni dnevnik. Mrsić je istaknuo kako je Vladin plan do 2015. godine podići broj zaposlenog radno aktivnog stanovništva na 60 posto, od trenutačnih 52,3 posto. Dodao je kako će posebne mjere namijeniti za mlade nezaposlene ljude, kojima je glavni problem nedostatak radnog iskustva. 

Osim toga, rekao je kako će težiti i ostvarenju adekvatne naknade za zaposlenost, ovisno o socijalnom i gospodarskom stanju u državi.

Mrsić ističe i kako na visoku stopu nezaposlenosti utječe previsoka cijena rada, jer stručnjaci procjenjuju da bi smanjenje cijene rada za 10 posto potaknulo povećanje zaposlenosti za pet posto. Kaže da to nije poruka da treba smanjiti plaće, već porezno opterećenje na plaće.

>>> Više pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...