Obavijesti

News

Komentari 2

Mrtav pijan slupao auto punca u Petrinji i išao spavati. Sutradan je rekao da ne zna tko je vozio

Mrtav pijan slupao auto  punca u Petrinji i išao spavati. Sutradan je rekao da ne zna tko je vozio

Muškarac (27) bio je tog dana toliko pijan da je autom skrivio nesreću, izletio s ceste i otišao kući spavati.

VIDEO

Stigla je presuda za Petrinjca koji je prošle godine pijan skrivio prometnu nesreću pa pobjegao.

Prema presudi, sve se dogodilo lani u rujnu oko 18 sati u Ulici Matije Antolca kod kbr. 3 u Petrinji. Policija je navela kako je muškarac upravljao osobnim automobilom sisačke oznake pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,37 promila.

- Vozilom je prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim lijevim kotačem udario u rubni kamen te sletio u odvodni kanal nakon čega je udario u prometni znak za označavanje ulice te se nastavio kretati i potom udario u zemljani nasip koji je služio za prelazak željezničke pruge nakon čega se zaustavio.

Kod sebe za vrijeme vožnje nije imao vozaču dozvolu, a nakon prouzročene prometne nesreće napustio je mjesto događaja, a da vlasniku oštećene stvari, Gradu Petrinji, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću - istaknula je prekršajna sutkinja, piše Danica.

Ivan je na suđenju rekao kako se zapravo ne sjeća cijelog događaja, niti se sjeća što je nakon prometne bio izjavio policiji.

Policajac koji je bio na očevidu nesreće na sudu je rekao kako su auto zatekli u nekom šipražju pokraj pruge te da su utvrdili da je riječ o osobnom automobilu u vlasništvu 27-godišnjakovog punca.

"Dok sam obavljao očevid, muškarac je s mojim kolegama došao na mjesto događaja i sjećam se da je izjavio da je skrenuo vozilom lijevo jer je izbjegavao dvoje djece koja su se kretala kolnikom i da ih ne udari skrenuo je ulijevo.

Tražio sam ga vozačku dozvolu na uvid jer po utvrđivanju alkoholiziranosti ista mu se treba oduzeti i izdati mu se za to naredba, tako da se sjećam da on to nije predočio", rekao je policajac.

Sutkinja je muškarca proglasila krivim i osudila ga na 30 dana uvjetnog zatvora, 580 eura novčane kazne i zabranu upravljanja autom na tri mjeseca. Kazna se smanjuje na 28 dana jer je 27-godišnjak bio dva dana u policijskom pritvoru.

Presuda je nepravomoćna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao