Obavijesti

News

Komentari 29

Mrtva u škrinji, istraga protiv policajca, misteriozni nestanak

Mrtva u škrinji, istraga protiv policajca, misteriozni nestanak
5

Do slučaja Škrinja malo tko u zemlji je čuo za Palovec u Međimurju. Nažalost, ne po dobrim vijestima... Danas se nastavlja suđenje Smiljani Srnec koju sumnjiče da je ubila sestru i tijelo stavila u škrinju

VIDEO

Međimursku policiju potresa skandal koji je zasad rezultirao udaljavanjem policajca (32) s posla zbog sumnje da su udružio s lupežima. Sve je počelo prije četiri godine u Palovcu, a istragu vodi Ured za suzbijanje organiziranoga kriminala i korupcije (Uskok).

On je, sumnjaju, kao policijski službenik PU međimurske, Policijske postaje Čakovec, prilikom kriminalističkog istraživanja povodom teške krađe počinjene 2015. u Palovcu utvrdio da oštećenik stanuje sam i da u skrovištu u kupaonici drži 3000 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:03

Uvidjevši priliku da poveća primanja, makar i nezakonito, policajac je, sumnja Uskok, s tom informacijom upoznao 40-godišnjaka. Ovaj je potom za krađu angažirao dvojac u dobi od 37 i 53 godine. Lupeški duo u noći na 9. listopada 2018. provalio je u kuću oštećenika te iz skrovišta u kupaonici uzeo kuvertu s 3000 eura. Četvorica su potom međusobno podijelila novac, no ne zna se koliko je tko dobio. Uskok nije tražio, neslužbeno doznajemo, istražni zatvor za međimurskog policajca.

- Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti 32-godišnjak je udaljen iz službe. Sve ostale informacije o ovom slučaju nisu više u našoj nadležnosti - rekao je prije nekoliko dana glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek.

'Smiljana je latentno agresivna i opsjednuta čistoćom kuće...'
'Smiljana je latentno agresivna i opsjednuta čistoćom kuće...'

U Palovcu su mjesecima nagađali i kakva je sudbina njihova mještanina Stjepana Vidovića (62). On živi u kući oko 180 metara udaljenoj od one u Novoj ulici 29, u kojoj je 16. veljače ove godine u zamrzivaču nađeno tijelo Jasmine Dominić (23), nestale davne 2000. Mještani Palovca u svibnju su nam rekli da je živio sam otkad ga je prije godinu dana napustila supruga s kćeri.

- I ranije je znao otići na neko vrijeme raditi u Njemačku, ali uvijek bi se nekome javio. Ovo je prvi put da ga nitko nije čuo ni vidio tako dugo. Nadam se da mu se nije nešto dogodilo - bili su zabrinuti njegovi susjedi.

Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?
Slučaj Škrinja: Smiljana će sve svaliti na pokojnog oca Fredija?

Stjepana su u rujnu pronašli na području Jadrana, gdje je radio tijekom turističke sezone. Njegovi susjedi tad su odahnuli, a sad s nestrpljenjem čekaju rasplet slučaja Škrinja. Sestri ubijene Jasmine Dominić, Smiljani Srnec, koju terete da je tupim predmetom s više udaraca u glavu ubila sestru i potom je godinama držala u škrinji u obiteljskoj kući, traje suđenje na Županijskom sudu u Varaždinu. Tvrdi da nije kriva, a obranu će iznijeti nakon što se provedu svi drugi dokazi, na kraju postupka. Stanovnici Palovca, mjesta za koje je malo tko prije stravičnog pronalaska trupla u škrinji čuo, a i cijela Hrvatska, čekaju rasplet.

Je li Smiljana zbog bolova u leđima mogla mrtvu sestru ubaciti u škrinju?     

Svjedočenjem obducentice i sudsko-medicinskog vještaka u četvrtak bi se trebalo nastaviti suđenje Srnecovoj.

Vještak je u nalazu naveo i da žena prosječne konstitucije može tijelo visine 170 cm i težine do 60 kg staviti u škrinju. Obrana tvrdi da Srnec od rođenja djeteta ima problema s leđima i vjerojatno će vještaka pitati bi li to mogla napraviti unatoč tome.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a