News

Komentari 29

Mrtva u škrinji, istraga protiv policajca, misteriozni nestanak

Mrtva u škrinji, istraga protiv policajca, misteriozni nestanak

Do slučaja Škrinja malo tko u zemlji je čuo za Palovec u Međimurju. Nažalost, ne po dobrim vijestima... Danas se nastavlja suđenje Smiljani Srnec koju sumnjiče da je ubila sestru i tijelo stavila u škrinju

Međimursku policiju potresa skandal koji je zasad rezultirao udaljavanjem policajca (32) s posla zbog sumnje da su udružio s lupežima. Sve je počelo prije četiri godine u Palovcu, a istragu vodi Ured za suzbijanje organiziranoga kriminala i korupcije (Uskok).

On je, sumnjaju, kao policijski službenik PU međimurske, Policijske postaje Čakovec, prilikom kriminalističkog istraživanja povodom teške krađe počinjene 2015. u Palovcu utvrdio da oštećenik stanuje sam i da u skrovištu u kupaonici drži 3000 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uvidjevši priliku da poveća primanja, makar i nezakonito, policajac je, sumnja Uskok, s tom informacijom upoznao 40-godišnjaka. Ovaj je potom za krađu angažirao dvojac u dobi od 37 i 53 godine. Lupeški duo u noći na 9. listopada 2018. provalio je u kuću oštećenika te iz skrovišta u kupaonici uzeo kuvertu s 3000 eura. Četvorica su potom međusobno podijelila novac, no ne zna se koliko je tko dobio. Uskok nije tražio, neslužbeno doznajemo, istražni zatvor za međimurskog policajca.

- Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti 32-godišnjak je udaljen iz službe. Sve ostale informacije o ovom slučaju nisu više u našoj nadležnosti - rekao je prije nekoliko dana glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek.

U Palovcu su mjesecima nagađali i kakva je sudbina njihova mještanina Stjepana Vidovića (62). On živi u kući oko 180 metara udaljenoj od one u Novoj ulici 29, u kojoj je 16. veljače ove godine u zamrzivaču nađeno tijelo Jasmine Dominić (23), nestale davne 2000. Mještani Palovca u svibnju su nam rekli da je živio sam otkad ga je prije godinu dana napustila supruga s kćeri.

- I ranije je znao otići na neko vrijeme raditi u Njemačku, ali uvijek bi se nekome javio. Ovo je prvi put da ga nitko nije čuo ni vidio tako dugo. Nadam se da mu se nije nešto dogodilo - bili su zabrinuti njegovi susjedi.

Stjepana su u rujnu pronašli na području Jadrana, gdje je radio tijekom turističke sezone. Njegovi susjedi tad su odahnuli, a sad s nestrpljenjem čekaju rasplet slučaja Škrinja. Sestri ubijene Jasmine Dominić, Smiljani Srnec, koju terete da je tupim predmetom s više udaraca u glavu ubila sestru i potom je godinama držala u škrinji u obiteljskoj kući, traje suđenje na Županijskom sudu u Varaždinu. Tvrdi da nije kriva, a obranu će iznijeti nakon što se provedu svi drugi dokazi, na kraju postupka. Stanovnici Palovca, mjesta za koje je malo tko prije stravičnog pronalaska trupla u škrinji čuo, a i cijela Hrvatska, čekaju rasplet.

Je li Smiljana zbog bolova u leđima mogla mrtvu sestru ubaciti u škrinju?     

Svjedočenjem obducentice i sudsko-medicinskog vještaka u četvrtak bi se trebalo nastaviti suđenje Srnecovoj.

Vještak je u nalazu naveo i da žena prosječne konstitucije može tijelo visine 170 cm i težine do 60 kg staviti u škrinju. Obrana tvrdi da Srnec od rođenja djeteta ima problema s leđima i vjerojatno će vještaka pitati bi li to mogla napraviti unatoč tome.     

Najčitaniji članci