Obavijesti

News

Komentari 3

MUP nabavlja 522 autombila na četiri godine: Uvjeti? Trebaju biti novi, nekorišteni karavani

MUP nabavlja 522 autombila na četiri godine: Uvjeti? Trebaju biti novi, nekorišteni karavani

Ministarstvo pravosuđa i uprave također nabavlja automobile putem financijskog leasinga, a za 10 furgona i 12 karavana za prijevoz osoba lišenih slobode izdvojit će 5,6 milijuna kuna

Ministarstvo unutarnjih poslova uskoro kreće u nabavku 522 nova, neiskorištena automobila, točnije karavana, piše Večernji list. Nabavit će ih putem operativnog leasinga s najmom na četiri godine. Procijenjena vrijednost nabavke je 75,2 milijuna kuna, bez PDV-a.

Psihologinja Krizmanić: 'Broj cijepljenih u ministarstvima je porazna činjenica za društvo'
Psihologinja Krizmanić: 'Broj cijepljenih u ministarstvima je porazna činjenica za društvo'

Devet kriterija

U natječaju se pri odabiru se gleda devet kriterija, od kojih je prvi cijena koja nosi od 50 do 100 bodova na natječaju. Od dva do deset bodova nose emisija ugljikovog dioksida i snaga motora, a 20 bodova nosi ovlaštena servisna mreža u Hrvatskoj.

Dodana oprema poput potpore za zadržavanje vozila u voznom traku, grijanje prednjih sjedala, tvornilki zatamnjena stražnja bočna strana i stražnje staklo vozila, LED prednja glavna svjetla te sjedalo vozača i suvozača s potporom za kralježnicu nose po dva boda.

Od obvezne opreme natječaj zahtjeva da nova vozila imaju servo-upravljač podesiv po visini i dubini, ABS uređaj protiv blokiranja kotača pri kočenju, elektronski sustav stabilnosti vozila (ESP) i Front Assist, odnosno sustav automatskog kočenja prilikom naleta na pješaka ili prepreku sprijeda, zračne jastuke za vozača i suvozača, klima-uređaj, centralno zaključavanje i ostalu opremu koja se serijski ugrađuje u nova vozila, piše Večernji.

I MPU nabavlja automobile

Ministarstvo pravosuđa i uprave također nabavlja automobile putem financijskog leasinga, a za 10 furgona i 12 karavana za prijevoz osoba lišenih slobode izdvojit će 5,6 milijuna kuna.

Oba ministarstva traže automobile koji voze na dizel.