Obavijesti

News

Komentari 24

MUP o prijavi protiv Ostojića: 'Nismo prekoračili proračun'

MUP navodi kako je njihov proračun za 2012. iznosio 4,38 milijuna kuna, a da su rashodi bili 4,27 milijuna. Prema tome, navodi MUP, imali su pozitivno poslovanje

VIDEO

Nakon što su mediji objavili da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić dobio kaznenu prijavu jer je probio proračun i nije policajcima omogućio stjecanje viših zvanja, javio se i MUP. 

Priopćenje, koje potpisuje Dušan Miljuš glasnogovornik MUP-a, prenosimo u cijelosti: 

S obzirom da je kaznena prijava podnesena Državnom odvjetništvu i USKOK-u, Državno odvjetništvo i USKOK će ocijeniti navode iz kaznene prijave. 

No, radi pravodobnog i točnog informiranja javnosti, Ministarstvo unutarnjih poslova navodi da je ukupan proračun Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske za 2012. godinu iznosio 4.379.439.456 kuna (svi izvori financiranja), a objavljen je u „Narodnim novinama“ 132/12. Ukupni rashodi MUP-a, ostvareni u 2012. godini, iznose 4.273.590.270 kuna (službeni financijski izvještaji za 2012. godinu predani u FINA-u i Državni ured za reviziju), čime je MUP ostvario pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2012. godinu (višak prihoda i primitaka u odnosu na rashode). 

Iz navedenog je jasno vidljivo da nije došlo do  prekoračenja planiranih financijskih sredstava te, sukladno tome, nema niti povrede Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

O višem zvanju: Svi će imati mogućnost položiti ispit na vrijeme

Što se tiče navoda iz kaznene prijave da policijskim službenicima i državnim namještenicima nije omogućeno stjecanje policijskih zvanja, navodimo da je Pravilnik o unutarnjem redu Ministarstva unutarnjih poslova (Broj: 511-01-152-OGR-2458/2012 od 28. 07. 2012. godine) stupio na snagu 28. srpnja 2012. godine. 

Počevši od 1. kolovoza 2012., zaključno s krajem siječnja 2013. godine policijskim i državnim službenicima i namještenicima su izdavana odgovarajuća rješenja o imenovanju, izboru i rasporedu.Policijski službenici koji nemaju odgovarajuće zvanje za radno mjesto na koje su raspoređeni, zaduženi su, sukladno članku 26. Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika (Narodne novine br. 129/2011 i 82/2012), da u roku od godine dana polože ispit za  policijsko zvanje koje je propisano za radno mjesto na koje su raspoređeni. 

Početkom ovog mjeseca započinje provođenje polaganja ispita za policijska zvanja u sjedištu Ministarstva i sviju 20 policijskih uprava, tako da će svi policijski službenici koji su zaduženi za polaganje ispita imati mogućnost ispit položiti na vrijeme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe