Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MUP odbacio navode: Dokaza o zlostavljanju migranata nema

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u utorak je odbacilo navode portala H-Alter koji je, među ostalim, objavio da je hrvatska policija "kažnjavala migrante" pržeći im noge vrućim željeznim štapom

imigranti
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
11 komentara

Kako bi bilo koji navod bio službeno provjerljiv potrebno je raspolagati barem nekim informacijama, a iz novinarskog napisa oni nisu vidljivi, priopćio je MUP.

Dodaju da su u novinarskom članku sukladno navodima autorice izmijenjena imena sugovornika, sugovornik ne zna u koju je policijsku postaju navodno odveden, ne sjeća se detalja vezanih za izgled navodne postaje, a također nigdje u članku nije navedeno vrijeme kada se događaj navodno dogodio.

UHITILI IH U ATENI Prerušili se u odbojkaški tim: Migranti htjeli ući u Europu

- Takva vrsta izvještavanja može bit samo tendenciozna te stoga odlučno odbacujemo navode iz novinarskog članka koji ne sadrži nikakve dokaze za tvrdnje koje se u njemu iznose. I ovom ćemo prilikom naglasiti kako je primarna zadaća hrvatske policije zaštita granice Republike Hrvatske te zaštita njenih građana i imovine, a tu zadaću svakodnevno i ispunjava - navode u MUP-u.

Ističu da se pridržavaju svih relevantnih europskih i nacionalnih propisa kada je riječ o zaštiti ljudskih prava.

- Još jednom naglašavamo da Ministarstvo unutarnjih poslova ima nultu stopu tolerancije prema nasilju bilo koje vrste, uključujući i u postupanju s migrantima. Dosad se pokazalo da optužbe migranata koji su spriječeni u nezakonitom prelasku državne granice o navodnom nasilju hrvatske policije nemaju uporište u stvarnosti niti su u ijednom slučaju potkrijepljeni konkretnim dokazima - stoji u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Message