Obavijesti

News

Komentari 9

Prerušili se u odbojkaški tim: Migranti htjeli ući u Europu

Prerušili se u odbojkaški tim: Migranti htjeli ući u Europu
1

Što se pak podataka hrvatske policije tiče, krijumčara migranata je sve više te su zabilježili 200% više pokušaja prelazaka granice nego u isto vrijeme 2018. Do kraja srpnja bilo je 9487 pokušaja nezakonitih prelazaka

Deset migranata policija je uhitila u zračnoj luci u Ateni nakon što su pokušali ući u Europu. Nosili su trenirke i u rukama su imali lopte te su se pretvarali da su odbojkaška momčad. Daily Mail piše da je riječ o Sirijcima koji su pokušavali doći do Švicarske. Puno migranata u Europu pokušava ući upravo kroz Grčku te je u travnju ove godine došlo do nasilnih sukoba između migranata i policije. U kolovozu je u 16 gumenih čamaca na otok Lezbos stiglo 547 migranata od kojih je više od 240 bilo djece. Ove godine u Grčku je ušlo oko 36.000 migranata. 

Pokretanje videa ...

Što se pak podataka hrvatske policije tiče, krijumčara migranata je sve više te su zabilježili čak 200% više pokušaja prelazaka granice nego u isto vrijeme 2018. Do kraja srpnja bilo je čak 9487 pokušaja nezakonitih prelazaka. Uhićeno je 505 švercera koje su osumnjičili za 469 kaznenih djela. To je gotovo duplo više nego tijekom 2018. kad su u istom vremenu uhitili 260 švercera i osumnjičili ih za 249 kaznenih djela. 

Ulaze u Hrvatsku, a krijumčare nije briga hoće li preživjeti put
Ulaze u Hrvatsku, a krijumčare nije briga hoće li preživjeti put

- Svake godine od kada je taj migrantski krak krenuo preko Bosne i Hercegovine, zabilježeno je povećanje zadiranja u sivu zonu, kriminal i krijumčarenje, rast od 100 posto godišnje. Smatramo da to nije samo zbog povećanja broja ilegalnih migranata već i bolje organizacije policije i uključivanju svih snaga u borbu protiv ilegalnih migracija -  Zoran Ničeno, načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova.

Pritisak na granicu bit će još i veći zbog organizacije migrantskih kampova u BiH. Zadnji uspostavljeni zove se Vučjak te je blizu Hrvatske. Ondje smještaju sve koji dolaze u Bihać i ne daju im da se vrate.