Obavijesti

News

Komentari 8

Muškarac 14 godina živio s iglom u trbušnoj šupljini

Muškarac 14 godina živio s iglom u trbušnoj šupljini
4

Nakon četničke 'obrade' Toma Župan završio je na operaciji. No ni nakon operacije bolovi nisu prestajali jer mu je u trbuhu ostala kirurška igla

VIDEO

Gospićanin Toma Župan (73) proteklih je 14 godina živio s kirurškom iglom u sebi, no ne krivi nikoga jer su mu ti kirurzi spasili život. Zbog četničkih batina koje je dobio 1991. imao je brojnih zdravstvenih problema. Te 1991. u kolovozu iz kuće ga je izvukao Milan Adžić zvani Odža. Tad su došli i neki drugi susjedi Srbi, koji su ga htjeli ubiti samo zato što je Hrvat. Župana su pretukli, ali je uspio pobjeći za vrijeme očevida drugog ubijenog susjeda. Tada su mu uništili kuću i pobili dio obitelji. Više se nije vraćao u svoju kuću u današnjoj Vukovarskoj ulici već se priključio obrani. Stalno sam bio bolestan, a 1993. su počeli veliki problemi. U riječkoj bolnici hitnom su mi operacijom spasili život i zbog toga sam im zauvijek zahvalan.
- Nakon te operacije u trbušnoj mu je šupljini ostala kirurška igla duga dva centimetra.To su mu naknadno potvrdili i liječnici u Rijeci i Gospiću. Išao sam zbog te igle na brojne preglede. Bio sam u Njemačkoj gdje sam godinama radio. Pregledavali su me liječnici u Schaffhausenu i Siegenu gdje se nisu usudili izvaditi iglu – sjeća se Župan. Stalni bolovi Tomi su otežavali normalan život. Zbog igle koja se micala po njegovo trbušnoj šupljini i zaderala u tanko crijevo nije se mogao više baviti  lovom.
- Lovac sam 50 godina, a ovo me boljelo kad god sam hodao i kako se ta igla micala bilo mi je sve teže. U posljednje dvije tri godine mi je bilo užasno – priča Toma.
Zbog problema s venama išao je na preglede i operaciju u KBC Zagreb. Tamo ga je obišao i prof. dr. Mate Majerović. Pročelnik Zavoda za gastrointestinalnu kirurgiju obećao je Tomi izvaditi iglu, koja mu zagorčava život.
- Operirali su me 10. prosinca i od tada mi je puno bolje. Zbog toga bih htio zahvaliti dr. Majeroviću i njegovu peteročlanu timu na Rebru jer su mi vratili normalan život bez bolova - kazao je
Nakon što se pročulo za njegovu priču Tomu su počeli zvati i odvjetnici, koji mu žele pomoći da sudski tuži one koju su ostavili iglu u njemu. Ali, Toma to sve odbija i ne zamjera liječnicima ništa jer su mu u Zagrebu i Rijeci spasili život. Strastveni lovac sada čeka da se oporavi kako bi opet mogao s prjateljima u lov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)