News

Komentari 4

Muškarac (74) prebrzo vozio pa izletio s ceste, a žena (49) pijana pokosila raskrižje

Muškarac (74) prebrzo vozio pa izletio s ceste, a žena (49) pijana pokosila raskrižje

Osim 74-godišnjeg vozača koji se zbog neprilagođene brzine zabio u stablo, isti se dan i u Novigradu kraj Poreča dogodila prometna u kojoj samo pukom srećom nije bilo ozlijeđenih građana

U subotu 12. prosinca oko 12,30 sati 74-godišnjak iz okolice Oprtlja upravljao je neregistriranim automobilom Peugeot kolnikom lokalne ceste iz smjera Zrenja prema naselju Baredine. 

Vozač je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja sletio van kolnika i udario u stablo. Tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, pa je prava sreća da je u prometnoj nesreći samo lakše ozlijeđen. Protiv njega se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, saznajemo od glasnogovornice PU Istarske Nataše Roglić Jukopile.

Osim ovog slučaja isti se dan i u Novigradu kraj Poreča dogodila prometna u kojoj samo pukom srećom nije bilo ozlijeđenih građana. 

Naime, oko 19,50 sati 49-godišnjakinja iz Umaga upravljala je pod utjecajem alkohola od 1,52 promila, automobilom Renault Twingo, pulske registarske oznake. Kretala se kolnikom Ulice Carlote Grissi prema četverokrakom raskrižju s Epulonovom ulicom u samome centru grada.

Dolaskom do njega doslovno je projurila kroz raskrižje i udarila u metalnu ogradu, a potom se na parkiralištu zabila u kontejner za smeće i metalni stup. Vozačica u nesreći nije ozlijeđena, a protiv nje se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najčitaniji članci