Obavijesti

News

Komentari 20

Policajci uletjeli u zgradu i oslobodili zatočenu djevojčicu

Policajci uletjeli  u zgradu i oslobodili zatočenu djevojčicu
17

Nakon čak 11 sati talačke krize u Sydneyu, policija je upala u zgradu i oslobodila zatočenu curicu (12). Nešto kasnije priveli su njezinog oca. Motivi još nisu poznati

VIDEO

Australska policija upala je u zgradu i oslobodila zatočenu djevojčicu nakon 11 sati talačke krize u kompleksu pravnih zgrada u predgrađu Sydneya. Otac ju je držao zatočenom pod prijetnjom bombe. Naoružani policajci upali su u zgradu oko 20 sati po lokalnom vremenu. Izašli su s djevojčicom 15 minuta kasnije, ali otmičar je još neko vrijeme ostao u zgradi. Dok su izvodili djevojčicu iz zgrade vrištala je 'Gdje mi je tata?'. Stavili su je u kola hitne pomoći. Nešto kasnije priveli su muškarca (52).

Još neimenovani muškarac sa sumnjivim ruksakom zatočio je svoju kćer (12) u zgradi s odvjetničkim uredima kraj sudnice u predgrađu Sydneya u utorak ujutro. Australska policija zatvorila je područje u Parramatti. Identitet i motivi otmičara nisu bili poznati, a policija je vjerovala kako je u ruksaku imao bombu. 

Nakon osam sati neizvjesnosti, otmičar je bacio policajcima poruku kroz prozor koji je razbio. Nisu željeli otkriti što je tražio. 

- Pregovarači su već satima na mjestu i pokušavaju dogovoriti mirni prekid krize. Postavio je niz zahtjeva o kojima sada ne mogu govoriti i radimo na tome. Trudimo se da situacija prođe mirno - rekao je Dennis Clifford iz policije. Pretpostavlja se da zahtjevi nemaju ništa s Obiteljskim sudom koji je samo nekoliko metara od zgrade. U sobi, gdje se zatvorio na drugom katu, ne radi klima, piše The Daily Telegraph

Otmičar je razbio prozor kako bi imao zraka. Clifford je dodao kako otac nije konkretno prijetio kćeri. U jednom trenutku vikao je kroz prozor 'Nije me briga ako umrem!'. Na ruci ima gadnu posjekotinu i stalno pokazuje znak mira.

Recepcionerka Betty Hor, ispričala je kako je muškarac došao na šalter u 8.50 po lokalnom vremenu. Na glavi je nosio sudsku periku i bio je gol do pasa. Tražio je čovjeka čije ime joj nije bilo poznato. U jednom trenutku došao je do police s knjigama, zgrabio jednu knjigu i bacio je na recepciju. Rekao je kćeri da dođe sa stubišta. Vikao je Hor da nazove državnog tužioca i traži opet tog čovjeka.

- Rekao mi je da ima bombu u ruksaku - dodala je Hor. Kćer je djelovala prestravljena. Izlazeći iz njezinog ureda, razbio je vazu. Pozvala je policiju koja je stigla za pet minuta. Zatvorio se u ured za odvjetnike i tada skinuo periku s glave. Na slikama se vidi kako je kasnije obukao majicu. Oko zgrade dežuraju policajci, vatrogasci i hitna pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...