Obavijesti

News

Komentari 41

Muž koji je mladoj ženi čupao nokte dobio 10 godina zatvora

Muž koji je mladoj ženi čupao nokte dobio 10 godina zatvora
8

Sahar Gul (15) iz Afganistana mučio je suprug i njegova obitelj. Tijelo su joj palili cigaretama, čupali joj kosu i nokte. Ona smatra da zaslužuju 50 godina zatvora

VIDEO

Strašne rane Sahar Gul (15) danas su uglavnom zacijelile, narasli su joj kosa i nokti, a ima želju postati odvjetnica ili liječnica. 

Ona je afganistanska mladenka dijete čije su ozljede, koje joj je nanio suprug, šokirale svijet. Zlostavljanje je počelo kad su se vjenčali prošle godine, a nakon sedam mjeseci braka spašena je iz zatočeništva u prosincu 2011. godine.

U javnost je odlučila izaći nakon što su krivci za njezino zlostavljanje, njih troje, osuđeni na zatvorske kazne od 10 godina. Ona za sve kroz što je prošla zahtijeva veću kaznu. Opisala je kako joj je život uništio suprug koji je još uvijek u bijegu i njegova obitelj, a objasnila je da neće imati mira dok ne napusti Afganistan. 

- Deset godina nije dovoljno, trebali bi dobiti 50, rekla je Sahar

- Ozlijedili su mi oči, iščupali kosu i nokte, a isto bi netko trebao napraviti i njima. Zaslužuju isto ono što su napravili meni. Zabrinjava me kazna koju su dobili na sudu. Vlada se trudi pronaći mog supruga koji je u bijegu, ali ako se dogodi da on nađe mene prije mogao bi me ubiti, dodala je djevojka. 

Tijekom suđenje njezinom mužu i njegovoj obitelji rečeno je da su je počeli tući u domu u pokrajini Baghlan jer nije htjela postati prostitutka. Tek kada su susjedi čuli njezine vapaje upozorili su vlasti, piše Daily Mail.

Za CNN je ispričala da joj je obitelj rekla da ode u podrum jer dolaze neki gosti, a kada se spustila vezali su joj ruke i noge. Donosili su joj male količine hrane i stalno je tukli, zbog čega je cijelo vrijeme plakala. Tijelo su joj palili cigaretama, a kliještima su joj otkidali komade mesa. 

- Kada su stavili elektrošokove na moje noge mislila sam da ću umrijeti. Vrištala sam i tada su susjedi shvatili da se nešto događa. Cijeli jedan dan i noć bila sam bez svijesti i osjećala sam se kao da sam umrla, rekla je. 

Iako se fizički izvanredno oporavila, psihički ožiljci teško će zacijeliti. 

Unatoč napretku u borbi za ženska prava, afganistanske žene još uvijek žive u uvjetima gdje su silovanja, otmice, prodaja za roblje i prisilni brakovi česta pojava. Iako žene nekad znaju napustiti takav brak, u njemu češće ostaju zbog pritiska društva. Žrtve silovanja završavaju i u zatvoru jer se seks izvan braka, čak i kada je žena prisiljena na njega, smatra moralnim zločinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa