Obavijesti

News

Komentari 3

Na A6 vozio 217 km/h. Uhvatili i vozača autobusa kod Novog Vinodolskog s 1.83 promila

Na A6 vozio 217 km/h. Uhvatili i vozača autobusa kod Novog Vinodolskog s 1.83 promila

Tijekom vikenda dogodilo se 46 prometnih nesreća, a zabilježeno je i 309 prometnih prekršaja

VIDEO

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 309 prometnih prekršaja. Tijekom vikenda dogodilo se 46 prometnih nesreća, a zabilježeno je i 309 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine - 63, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa - 58, devet je prekršaja korištenja mobitela u vožnji i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 162 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 217 km/h zabilježena je 7. srpnja oko 9.45 na autocesti A6, u blizini vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

U daljnjem postupku bit će utvrđen vozač koji je upravljao vozilom, a za ovaj prekršaj može mu biti izrečena novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od najmanje mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 1.83 g/kg  izmjerena je 9. srpnja oko 19 sati 58-godišnjem vozaču autobusa krapinskih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je na području mjesta Povile u blizini Novog Vinodolskog izazvao prometnu nesreću, na način da je ušao u raskrižje, a da prethodno nije stao na znak obaveznog zaustavljanja.

Time je oduzeo prednost osobnom vozilu riječkih registracijskih oznaka koje je udarilo u autobus, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1.01 g/kg upravljala 42-godišnja vozačica.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač autobusa je napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju. Unatoč tome policija ga je ubrzo pronašla, isključila iz prometa i privela na kriminalističko istraživanje.

Protiv 58-godišnjeg vozača autobusa podnijet je optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 2100 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom D kategorije na rok od 12 mjeseci. Policija je spomenutog vozača jutros dovela na općinski sud nadležan za vođenje prekršajnog postupka, a koji će naknadno donijeti presudu.

Jedna osoba poginula

Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 46 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, šest je osoba teško, a 13 je osoba lakše ozlijeđeno. Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Susjedi atentatora u šoku: 'On je tako pristojan'; Slovačkog premijera operirali su pet sati

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje
PREVOZILI MIGRANTE

Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Četiri osobe su smrtno stradale na mjestu događaja, a ostale osobe koje su se nalazile u vozilu su prevezene na pružanje liječničke pomoći.
Beba se čudesno oporavlja, evo koja procedura čeka malenog Ivana: 'Ova je priča specifična'
DJEČAČIĆ OKRUŽEN LJUBAVLJU

Beba se čudesno oporavlja, evo koja procedura čeka malenog Ivana: 'Ova je priča specifična'

Beba koju su tinejdžeri našli u smeću ima svu ljubav i brigu djelatnika KB-a Sv. Duh. Dobro je i napreduje, a ime je dobio po pedijatru dr. Ivanu Zovku