Obavijesti

News

Komentari 25

Na avionu CA puknulo pilotsko staklo, morali sletjeti u Zagreb

Na avionu CA puknulo pilotsko staklo, morali sletjeti u Zagreb
1

Na letu OU443 iz Zagreba za Beč je bilo 66 putnika. Nije bilo nikakve panike niti drame te sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, poručuju iz CA

VIDEO

Zrakoplov Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa koji je jutros u 8.10 sati poletio iz Zagreba prema Beču, morao se okrenuti i vratiti u Zagreb zbog napuknuća vjetrobranskog stakla na pilotskoj kabini, potvrđeno nam je iz CA.

- U skladu s propisanim kompanijskim sigurnosnim procedurama za ovakve događaje, koji su testiraju još prilikom projektiranja zrakoplova i za koje su pilotske posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane, zrakoplov je preusmjeren u Međunarodnu zračnu luku Zagreb te je sigurno sletio sa 66 putnika - rekao je Davor Janušić, glasnogovornik CA.

Zračna luka Franjo Tuđman: Avionu u letu napuklo staklo Više na http://bit.ly/2jPFlPt Reporterka: Karla Rumora

Posted by 24sata Video on Saturday, May 12, 2018

Naglasio je kako sigurnost putnika i članova posade na letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena te da su piloti striktno primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru.

Pojasnio nam je, također, kako je spomenuto vjetrobransko staklo pilotske kabine sastavljeno od više slojeva i ima dodatna ojačanja, odnosno projektirano je tako da ovakve i slične situacije ne ugrožavaju sigurnost letenja.

- Na letu OU443 nije bilo nikakve drame, panike ili uzbune, nego je riječ o strogo kontroliranom događaju u kojem je sigurnost letenja zadržana na najvišoj mogućoj razini - kazao je Janušić.

Nakon što je javljeno da se avion vraća u zagrebačku zračnu luku, preventivno su pozvani vatrogasci što je isto, uvjerava nas Janušić, uobičajena i točno propisana procedura u civilnom zrakoplovstvu.

Zrakoplov Dash 8-Q400 privremeno je povučen iz prometa, a zamjena stakla obavit će se u tehničkom središtu tvrtke koje se nalazi u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Croatia Airlines pobrinula se za sve putnike s ovog leta, ali i povratnog leta iz Beča za Zagreb, koji je također otkazan.

- Većem djelu putnika s navedenih letova već je osiguran prijevoz do njihovog odredišta i to na letovima partnerskih kompanija Croatia Airlinesa, te su oni već većinom i stigli na svoje odredišta. Croatia Airlines se ispričava svim putnicima s letova OU443 i OU444 zbog poremećaja u planiranom putovanju - poručuju iz CA.

Incident u Dubrovniku

Jučer se u zračnoj luci Dubrovnik također dogodio manji incident. Avion Airbus A319 španjolskom prijevoznika Iberia je sletio oko 11 sati iz Madrida u Dubrovnik.

Nakon slijetanja domaćica zrakoplova je aktivirala tobogan za evakuaciju na stražnjim lijevim vratima. Tobogan se izbacio i napuhao. Srećom, tobogan nije napravio štetu na ZL Dubrovnik.

Tehničari CA su uklonili tobogan, a zrakoplov je sa 58 putnika odletio u Madrid u 15.30 sati, sa četiri sata zakašnjenja. Stigao je u Madrid u 18.15 sati, prenosi portal Avioradar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima