Obavijesti

News

Komentari 7

Na diskoteku kod Tuzle bacili bombu: Ozlijeđena dva mladića

Na diskoteku kod Tuzle bacili bombu: Ozlijeđena dva mladića
1

Previranja u Stranci demokratske akcije (SDA) izazvala su hitnu smjenu vlade Tuzlanske županije i bombaški napad na diskoteku u vlasništvu čovjeka kojega optužuju da je osmislio rušenje utjecaja SDA u toj regiji

VIDEO

U napadu eksplozivnom napravom na diskoteku "QM" u Banovićima pokraj Tuzle u subotu kasno navečer lakše su ozljeđena dvojica mladića. 

Policija provodi očevid kako bi otkrila počinitelje i motive.

Vlasnik diskoteke je Mirsad Kukić, kojega mediji nazivaju dugogodišnjom "sivom eminencijom" SDA.

Kukić je osuđen zbog kaznenog djela zloporabe službenog položaja i ovlasti dok je bio na  direktor rudnika ugljena u Banovićima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Napad se dogodio neposredno nakon izvanredne skupštine Tuzlanske županije na kojoj je izglasano nepovjerenje dosadašnjoj vladi te je imenovana nova.

Svojevrsni puč u Tuzlanskoj županiji slijedio je pošto je Predsjedništvo SDA ovaj tjedan odlučilo smijeniti Kukića s dužnosti predsjednika stranačkog županijskog odbora.

Kukića mediji nazivaju osobom koja je u ime SDA "vedrila i oblačila" Tuzlanskom županijom. Bio je potpredsjednik SDA i njezin zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH iako je osuđen za kazneno djelo zloporabe službenog položaja i ovlasti dok je bio direktor rudnika ugljena u Banovićima.

Protiv Kukića tužiteljstvo Sarajevske županije potkraj 2017., podignulo je novu optužnicu koja ga tereti za nezakonito posredovanje u zapošljavanju u javnim tvrtkama u kojima su na čelu kadrovi SDA.

Svemu tome unatoč Kukić je bio nedodirljiv sve do 14. veljače kada ga je vrh SDA odlučio smijeniti u Tuzli, što je obrazložio potpredsjednik stranke Safet Softić.

"Vrijeme je da se lokalnim kabadahijama (silnicima) kaže dosta i da takve stvari ne mogu raditi u ime SDA. Uvjeren sam da će iz ovog SDA izaći jača", rekao je Softić kako ga citira portal "Slobodna Bosna".

Kukić je izgradio "cijelu mrežu privatnih direktora, načelnika, zastupnika i drugih dužnosnika" što se više ne može tolerirati, rekao je Softić.

Mediji prenose da je Kukić udar izveo oslanjajući se na one zastupnike u županijskoj skupštini koji su mu odani i uz potporu zastupnika Narodne stranke "Radom za boljitak" te Saveza za bolju budućnost (SBB).

SDA optužuje Kukića i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da to čine kako bi oslabili pozicije te najveće bošnjačke stranke uoči izbora predviđenih u listopadu u BiH.

Kriza u Tuzlanskoj županiji nije jedina s kojom se suočava SDA koju je napustio predsjednik vlade Sarajevske županije Elmedin Konaković i poveo još nekoliko zastupnika iz skupštine te iznimno važne županije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag