Obavijesti

News

Komentari 5

Na Festivalu poduzetništva su uživali u domaćim proizvodima

Na Festivalu poduzetništva su uživali u domaćim proizvodima
6

Obrtnici, poduzetnici i vlasnici OPG-ova zadovoljni su edukacijom na festivalu u Šibeniku. Izlagači su predstavili široku lepezu proizvoda, od hrane preko suvenira do pametnih poduzetničkih rješenja

U petak je u Šibeniku održan Festivala poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), kao dio projekta “Moja poduzetna Hrvatska” koji organiziraju Večernji list, 24sata i Poslovni dnevnik.

Ovu izložbeno-prodajnu manifestaciju podržala je i tvrtka Majstor kuhar iza koje stoji poznato kulinarsko lice s malih ekrana i cijenjeni hrvatski gastro–chef, Branko Ognjenović. Iz tvrtke Majstor kuhar ističu da su svjesni kako je potrebno poduzeti brojne korake kojima će se poduzetnicima stvoriti što bolje poslovno okruženje. Jedan od načina upravo je Festival na kojem su predstavili svoje umijeće i način pripreme autohtonih jela. Predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik, Ante Radić, naveo je kako se broj ugostitelja u Šibeniku smanjio. Oni uvelike zavise o turističkoj sezoni, no treba raditi i u ostatku godine, upozorio je. - Vidite kako je sinergija ključan faktor. Danas smo pripremili ručak s namirnicama koje su s lokalnog područja i uključili smo šibenske obrtnike u cjelokupni događaj. Ovakvih bi događaja trebalo biti više jer našu radnu snagu i naše proizvode stavljaju u fokus - poručio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Najmlađi Šibenčani pokazali su druga umijeća

Pokretanje videa...

00:34

Goran Pauk, župan Šibensko–kninske županije, Festival vidi kao idealnu priliku da mali i srednji poduzetnici s ovog područja, kao i njihove kolege OPG-ovci i obrtnici, dokažu da imaju što ponuditi na tržištu.

- Najvažnije je da poduzetnicima stvorimo uvjete u kojima oni mogu raditi u rodnom gradu. Njihovi su proizvodi konkurentni i na svjetskim tržištima, a s obzirom na to da su dio turističke ponude grada Šibenika, bilo kao suveniri, bilo da je riječ o gastronomskoj ponudi, veza s inozemstvom svake je sezone sve snažnija. Zamislite samo koliko je ova prilika važna za razvoj ruralnog područja - rekao je.

Izlagači su istaknuli da je Festival poduzetništva, obrta i OPG-a opravdao i njihova očekivanja.

- Jako smo zadovoljni s dosadašnjom edukacijom koju smo dobili na Festivalu, a svakako nam je važna i komponenta promocije s obzirom na to da u realizaciju kreće projekt posebne grane turizma, a to je vjenčani turizam. Taj novi šibenski proizvod razvijamo u suradnji s TZ Grada Šibenika, iako mislimo uključiti i Grad i Šibensko-kninsku županiju - kaže Martina Batinica, vlasnica tvrtke Vjenčanja Šibenik jdoo, koja u sklopu Agencije Love story radi na organizaciji vjenčanja.

- Bez edukacija nema napretka, a ovdje smo mnogo toga doznali - rekla nam je Miranda Paić, koja sa suprugom Antom vodi obrt Skradinske delicije te OPG Paić.    

Recept prema kojem je Dario Lide iz tvrtke majstor kuhar u suradnji sa šibenskim udruženjem obrtnika pripremio 100 kg dagnji, koje u Šibeniku zovu i pidočama     

Dagnje na buzaru za 4 osobe

 

Dagnje 2000 g

Bijelo vino 500 ml

Maslinovo ulje 100 ml

Češnjak 100 g

Peršin list 50 g

Krušne mrvice 20 g

Rajčica po želji,  Papar po želji     

Dagnje očistiti i isprati u vodi. U lonac staviti očišćene školjke, poklopiti i na laganoj vatri kuhati dok se školjke ne otvore, odnosno ne puste more koje se nalazi u njima. Na maslinovu ulju prepržiti sitno sjeckani češnjak i po želji rajčicu na sitne kockice. Dodati školjke,  podliti vinom i jednim dijelom mora koje su školjke ispustile.  Kada je prokuhalo, izvaditi školjke te umak zgusnuti s krušnim mrvicama, vratiti škojke i posuti sitno sjeckanim listom peršina. Po potrebi začiniti sa malo papra. Sve preliti s malo maslinova ulja i poslužiti uz prilog po želji.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
FOTO Pogledajte kako izgleda vila u Istri bračnog para Kekin: Cijena noćenja ide i do 500 €
U ISTARSKOM MOMJANU

FOTO Pogledajte kako izgleda vila u Istri bračnog para Kekin: Cijena noćenja ide i do 500 €

Renovirana tradicionalna istarska kuća moderno je uređena, a cijena noćenja se kreće od 300 eura do 500 eura. Od iznajmljivanja Kekin zaradi nešto više od 13 tisuća eura godišnje
Vakula je rek'o: Stižu nam debeli minusi i najhladniji dan
ZIMA POKAZUJE ZUBE

Vakula je rek'o: Stižu nam debeli minusi i najhladniji dan

DHMZ je za subotu zbog poledice izdao žuto upozorenje za karlovačku i gospićku regiju
Jelavić, ali pravi: 'Možemo me koristi u prljavoj kampanji. Mile je znao tko sam, a ovo je istina'
O SUSRETU S KEKIN

Jelavić, ali pravi: 'Možemo me koristi u prljavoj kampanji. Mile je znao tko sam, a ovo je istina'

Ja se Mili Kekinu nisam lažno predstavio. Mile Kekin je točno znao tko sam ja. Sa mnom svi točno znaju na čemu su - ja sam Nikica Jelavić - i nikome se lažno ne predstavljam, rekao je