Obavijesti

News

Komentari 11

'Na izbore idem kao posljednji na listi u šestoj izbornoj. S tog mjesta izabran sam i 2016.'

'Na izbore idem kao posljednji na listi u šestoj izbornoj. S tog mjesta  izabran sam i 2016.'
1

SDP odmaknuo od ljevice, kaže njihov bivši zastupnik koji ubuduće na platformi Možemo! želi graditi i provoditi progresivnu, uključivu, transparentnu i zelenu politiku. To je naprosto zdravi razum, poručio je.

VIDEO

Bojan Glavašević na parlamentarne izbore izlazi s koalicijom Možemo!. Bit će kandidat u šestoj izbornoj jedinici i to kao posljednji odnosno 14. na listi.

- Tu sam 2016. godine preferencijalno izabran s tzv. neulaznog mjesta. Ne da nemam strah od preferencijalnog glasovanja, nego smatram da je ono vrlo važno za našu demokraciju - rekao je. 

Priznaje da je razgovarao sa svima, za koje se može reći da su centralna i lijeva opcija no odlučio se za ovu suradnju jer nova hrvatska budućnost mora uključivati održiva i zelena rješenja i rješenja za budućnost koja brine ne samo o gospodarskom rastu nego i njegovoj raspodjeli.

- Odlučio sam se za koaliciju s političkom platformom Možemo! zbog stvari koje ljudi kao što je kolega Tomašević i kolegica Borić rade na lokalnoj razini. Kao netko tko je sudjelovao i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti veseli me što smo se udružili kako bismo i na nacionalnoj razini zajednički nastavili graditi i provoditi progresivnu, uključivu, transparentnu i zelenu politiku. To je naprosto zdravi razum i prava stvar - rekao nam je Glavašević.

Zanimaju ga ideje, strategije i politike kako ćemo nakon ove i kriza koje dolaze, građanima pružiti dobar život i budućnost.

'Onaj tko vas predstavlja dužan vam je polagati svoje račune'
'Onaj tko vas predstavlja dužan  vam je polagati svoje račune'

- Za razliku od ostalih kolega ja sam nezavisni zastupnik. To mi daje mogućnost, i zato sam i izabrao tu poziciju, da radim ono za što su me građani izabrali, a ne ono što kaže stranka, da pristajem na stranačke kompromise ili da ne surađujem s nekime koga stranka ne odobrava. Smatram da je to veliki plus i da će birači to prepoznati - navodi Glavašević. 

Osvrnuo se i na svoju bivšu stranku. Navodi kako je SDP pokazao da ima jako puno prostora za rast i razvoj te da je uvelike dio sustava koji ne funkcionira.

- Nadam da to i uviđaju i da će što prije krenuti promjene iznutra u SDP-u. To bi me jako veselilo. U međuvremenu moji partneri i ja tu smo da građanima pružimo ono što sistemske stranke ne uspijevaju, politiku koja je u potpunosti nekorumpirana, koja je progresivna i politiku 21. stoljeća. A to znači zelenu, stratešku, vizionarsku, uključivu politiku - rekao je bivši SDP-ovac.

Napominje kako se SDP odmaknuo od ljevice, a uopće nije spominjao klimatske promjene koje su nam jedan od najvećih problema koji moramo riješiti u budućnosti, prava žena, nove i lokalne oblike proizvodnje hrane i vizionarsku strategiju za budućnost Hrvatske i prije svega gospodarski ali i društveni razvoj.

- Mnogo toga je nedostajalo i zato smo mi ovdje da dopunimo politiku rješenjima koja nisu reciklirana rješenja iz 20. stoljeća, već ona rješenja koja nam svima osiguravaju dobru budućnost - poručuje Glavašević. .

Nije želio odgovoriti je li mu prihvatljivo da Davor Bernardić, dođe li lijevi blok u priliku sastavljati Vladu, bude premijer navodeći da su građani ti koji će o tome odlučiti te da se ta odluka poštuje. O eventualnoj suradnji s Restat koalicijom, dođe li ona u poziciju sastaviti novu Vladu, nakon izbora kaže: 

Glavašević prozvao Bernardića: 'Svi su bolji izbor od njega'
Glavašević prozvao Bernardića: 'Svi su bolji izbor od njega'

- Što se tiče izvršne vlasti i Vlade u svakom slučaju cilj je da se naša kvalitetna rješenja nađu unutar programa vlade i to je jedino što nas interesira. Hoćemo li to raditi iz saborskih klupa kao opozicija, kao partneri ili iz tijela izvršnih vlasti ovisi o dvije stvari: onome što građani odluče i za što mi daju mandat i kao drugo koji su to kvalitetni programi, koje su to vizije i strategije koje će nuditi nova Vlada. Na njima je da nas uvjere da im budemo partneri i da uvjere mene da mogu unutar potencijalne vlade zagovarati ono za što me građani podržavaju četiri godine i za što me biraju za mjesec dana - zaključio je Glavašević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...