Obavijesti

News

Komentari 109

I šef vladajuće stranke u Italiji pozitivan je na korona virus

I šef vladajuće stranke u Italiji pozitivan je na korona virus
5

Zadržavanje putnika na brodu na kojemu se pojavila zaraza pokazala se katastrofalnom strategijom nedavno u Japanu jer je takva odluka za posljedicu imala jedno od najvećih žarišta epidemije

VIDEO

16.41 Na području Republike Srpske, gdje su zabilježena tri slučaja zaraze korona virusom u Bosni i Hercegovini, pod nadzorom je 221 čovjek, dok se njih 37 nalazi u izolaciji, objavio je u subotu tamošnji ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić

Od osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima korona virusom uzeti su uzorci, rečeno je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci. Po riječima ministra Šeranića ukupno su četiri osobe hospitalizirane u Banjaluci, a kod trojice je potvrđena zaraza koronavirusom. Pojasnio je kako su zaražene osobe koronavirusom u dobrome stanju, bez izraženijih simptoma. 

Pojasnio je i kako je pojačana aktivnost zdravstvene inspekcije u Republici Srpskoj koja je izdala 76 rješenja za nadzor ili izolaciju. Najavio je i nove mjere zdravstvenih vlasti kako bi se spriječilo eventualno širenje zaraze koronavirusom. 

14:25 Malta je u subotu postala pretposljednja članica EU-a koja je zabilježila slučaj koronavirusa, čime je ta zaraza stigla u sve države Europske unije osim Cipra. Na Malti je zaražena 12-godišnja Talijanka koja živi u toj otočnoj državi sa svojom obitelji, a ranije ovaj tjedan je bila na odmoru u Italiji, piše agencija Dpa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ona, njezina sestra i roditelji bili su u samoizolaciji otkad su se vratili iz Rima u utorak, a njihov kontakt s drugim ljudima bio je "minimalan" - rekao je ministar zdravstva Chris Fearne

14:20 Četvrta osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i 12. u Hrvatskoj mlađi je muškrac koji ima blaže simptome bolesti i u izolaciji je u varaždinskoj bolnici, izvijestio je u subotu načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin te je apelirao na osobe s rješenjem za samoizolaciju da se pridržavaju uputa.

- Radi se o muškarcu mlađem od 40 godina koji je od jučer u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin s blažim simptomima. To je osoba koja je bila u bliskom kontaktu s drugozaraženom osobom - rekao je Vugrin na konferenciji za novinare. Time je, kaže, povećan broj osoba koje su pod aktivnim zdravstvenim nadzorom, odnosno u samoizolaciji, te ih je u Varaždinskoj županiji sada više od 150.

Vugrin je dodao da uz prvozaraženu osobu nema niti jednog novog slučaja potvrđene zaraze.

- Zdravstveni nadzor traje 14 dana i ovaj vikend završava tako da ćemo imati prve osobe koje će biti otpuštene iz samoizolacije - kazao je načelnik varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite.

13.25 Nicola Zingaretti, čelnik Demokratske stranke, koja je u vladajućoj koaliciji u Italiji, objavio je u subotu kako je pozitivan na korona virus.

13:10 Slovenski premijer u odlasku Marjan Šarec kritizirao je u subotu liječnika koji se nakon povratka sa skijanja u Italiji odmah vratio na posao, a za kojega je sinoć potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, te tako ugrozio zdravlje drugih. Postupak liječnika iz doma zdravlja u Metlici bio je "pogrešan i neodgovoran" jer nije primijenio naputke koje je u slučaju sumnje na korona virus propisalo ministarstvo zdravstva. Tri dana je bio u kontaktu sa suradnicima u ambulanti i pacijentima, ali i štićenicima doma za starije osobe u Metliki, za koje je također kao liječnik zadužen. Spomenuti liječnik osmi je slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji.

13:00 Austrijski carinici zaplijenili su 21.000 krijumčarenih maski za lice. Zaustavili su autobus koji je iz Turske išao u Njemačku. Procjenjuje se da su na tim maskama krijumčari mogli zaraditi 50.000 eura.

10:40 NBA je poslala dopis upravama 30 momčadi koje je čine u kojem im sugerira da razviju planove za igranje utakmica bez gledatelja samo s nužno potrebnim osobljem. Utakmice bi se igrale i bez nazočnosti novinara. U istom dopisu, čiju je kopiju dobio ESPN, također se navodi da se momčadi pripreme na to da mjere temperaturu igračima, članovima momčadi, sucima i svima ostalima koji moraju biti nazočni na utakmici. LeBron James smatra da je to "nemoguće" i da ne želi igrati bez gledatelja.

8:54 U Americi je sada najmanje 332 zaraženih, a korona virus pojavio se u 28 saveznih država. U SAD-u je dosad od korona virusa umrlo 17 ljudi. Virus je u svijetu ubio skoro 3500 ljudi, a zaraženih je preko 101.400.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

8:45 U posljednja 24 sata u Italiji je umrlo 49 ljudi od korona virusa te se tako broj mrtvih od epidemije u toj zemlji popeo na 197. U Italiji je preko 4600 zaraženih i imaju najviše smrtnih slučajeva izvan Kine, gdje je epidemija i počela. 

7.55 Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu u subotu ujutro su objavili kako je potvrđena još jedna oboljela osoba novim korona virusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno 12 oboljelih osoba.

Radi se o bliskom kontaktu drugog bolesnika s korona virusom u Varaždinu.

7.05 Na kruzeru "Grand Princess" kojemu je bilo zabranjeno uploviti u luku u San Franciscu 21 od 46 testiranih osoba bila je pozitivna na korona virus pa je američki potpredsjednik Mike Pence izjavio kako će brod biti prebačen u nekomercijalnu luku u kojoj će svih 3400 putnika biti testirano.

Od 21 osobe kod kojih je potvrđen korona virus njih čak 19 su članovi posade.

Predsjednik Donald Trump izjavio je kako bi on osobno želio da svi putnici ostanu u karanteni na brodu, ali kako će konačnu odluku prepustiti struci.

Zadržavanje putnika na brodu na kojemu se pojavila zaraza pokazala se katastrofalnom strategijom nedavno u Japanu jer je takva odluka za posljedicu imala jedno od najvećih žarišta epidemije koja se širi svijetom.

Korona virus se širi i SAD-om gdje je dosada zabilježeno 15 smrtnih slučajeva, a u petak su prvi oboljeli registrirani u šest novih saveznih država - Pennsylvaniji, Indiani, Minnesoti, Kentuckyju, Oklahomi i Nebraski - pa je broj saveznih država u kojoj se pojavio virus narastao na 25.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a