Obavijesti

News

Komentari 28

Na moru jaka olujna bura, dio magistrale zatvoren, prekinute otočke linije, u gorju susnježica

Na moru jaka olujna bura, dio magistrale zatvoren, prekinute otočke linije, u gorju susnježica

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima, upozorava DHMZ

VIDEO

Bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Najviše sunčana vremena bit će na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji, javlja DHMZ.

U gorju još ujutro postoji mogućnost za susnježicu. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, u gorju ponegdje s olujnim udarima, a na moru jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima.

Najviša temperatura od 8 do 13 na kopnu i od 14 do 19 stupnjeva Celzijusovih duž obale, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju.

- Očekuje se jaka do olujna bura. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h). Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom - upozorava DHMZ putem Meteoalarma.

Iz kratkih rukava, na Uskrs u - zimske jakne! Na kopnu mraz, a na moru olujna i orkanska bura
Iz kratkih rukava, na Uskrs u - zimske jakne! Na kopnu mraz, a na moru olujna i orkanska bura



Stanje u prometu

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice od 6 sati otvorena je za sve skupine vozila, no zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren je dio autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Obilazak je samo za osobna vozila državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, a za ostala vozila preko Knina.

Za sav promet zatvorena je i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvoreni su: Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga; državna cesta Gračac-Zaton Obrovački.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja, državnoj cesti čvor Križišće-Križišće i lokalnoj cesti čvor Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Promjena vremena: Vjetrovito i osjetno svježije od prošlih dana
Promjena vremena: Vjetrovito i osjetno svježije od prošlih dana

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metra, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zbog blagdana Uskrsa zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju (zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1) bit će: od 15 do 23 sata, na Uskrsni ponedjeljak (18. travnja) od 14 do 23 sata.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji.

Zbog vjetra u prekidu su: trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Porozina-Brestova, Šibenik-Kaprije-Žirje i Makarska-Sumartin; katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split.

Na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje sva vozila čekaju do pola sata, a na prijelazu Bajakovo-Batrovci pola sata čekaju na izlaz teretna vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao