Obavijesti

News

Komentari 95

Djevojka (16) i mladić (17) se opijali i pali u alkoholnu komu

Djevojci su izmjerili više od tri promila alkohola, dok je mladić imao više od dva promila alkohola u krvi. O oba slučaja policija je obavijestila Državno odvjetništvo

VIDEO

U noći na subotu u splitskoj bolnici završili su mladić (17) i djevojka (16) koji su se opijali s društvom i završili u alkoholnoj komi, javlja Dalmacija News. Djevojka je sa svojim društvom pila na plaži u Splitu, a mladić u Trogiru. Oboje su noć proveli na dječjem odjelu u KBC Split. Djevojci su izmjerili više od tri promila alkohola, dok je mladić imao više od dva promila alkohola u krvi.

Policija je razgovarala s njihovim roditeljima i o oba slučaja obavijestila Državno odvjetništvo. 

Na Novu godinu 16-godišnjaka jedva spasili

Na Novu godinu liječnici splitskog KBC-a jedva su spasili život 16-godišnjaku koji u bolnicu primljen s čak 3,1 promila alkohola u krvi, piše Slobodna Dalmacija. Pronašli su ga na plaži Bačvice. Liječnik Neven Pavlov kaže kako je bio sive boje i nije reagirao na podražaje.

- Bio je gotovo mrtvo tijelo. Da ga nisu pronašli na plaži vjerojatno bi umro od zastoja disanja i rada srca - rekao je Pavlov. 

Na 1. siječnja u KBC Split primili su još dva pijana pacijenta. Mladić (17) imao je 2,3 promila alkohola u krvi, a djevojčica (15) 1,7 promila. Svi su primljeni na liječenje nakon čega su pušteni kući. Najčešći ''mladi pijanci'' rođeni su 1993., 1994., 1995. i 1996. godine.

- Roditelji koji dolaze po njih u pravilu nisu ljuti, više odaju osjećaj ravnodušja. Mnogi se pravdaju kako oni ne mogu svoju djecu kontrolirati i kako nisu krivi za takva stanja tih mladih ljudi. U Splitu se pod hitno mora ustrojiti dječja psihijatrija i treba edukativno djelovati na mlade, pokazati im i ''usaditi im u glavu'' kako je alkohol poguban - rekao je dr. Pavlov. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa