Obavijesti

News

Komentari 239

Čačić šef stranke: Podupro je kandidaturu Ive Josipovića

Čačić šef stranke: Podupro je kandidaturu Ive Josipovića
24

Na Osnivačkom saboru nove Narodne stranke - Reformisti za njenog predsjednika izabran je, očekivano, Radimir Čačić koji je podupro kandidaturu Ive Josipovića

VIDEO

U zagrebačkom Westinu Reformisti su osnovali svoju stranku uz prisustvo tisuću članova i gostiju. Među uzvanicima su se našli i predsjednik Ivo Josipović, kao i Bandićevi ljudi poput Slobodana Ljubičića te Savkine kćeri Savka Kučar Dragičević, Jasna Kučar Kopić i Jadranka Kosor.

Radimir Čačić je zahvalio vodstvu Udruge Inicijativa za osnivanje Narodne stranke - Reformisti, no osobito Nataliji Martinčević koja je zajedno s Petrom Baranovićem postavljena za Čačićevu zamjenicu. U sat vremena šestomjesečna najava osnivanja stranke je realizirana. 

- Plan nam je da svakih 30 do 40 dana do izbora javnosti predstavljamo svoj program, od reforme javne uprave, gospodarskih reformi pa nadalje - rekla je Martinčević. 

Čačić joj se u svom govoru posebno zahvalio rekavši da je sa suradnicima ostvarila cilj.

- Plan je bio okupiti 3000 ljudi, a već danas imamo 4000 članova. Jedina smo manja stranka koja već sad ima dva zastupnika u Saboru i koja ima bazu za prisustvo u budućem parlamentu uz SDP, HDZ i ORaH. Nećemo koalirati ni sa SDP-om, ni s HDZ-om, ali otvorena je mogućnost za suradnju s centrom i istaknutim pojedincima - kaže Čačić potvrđujući mogućnost udruživanja sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. 

Rekao je kako smo država u kojoj sudstvo ne sudi u sprezi s politikom i novcem. 

- Trebamo raditi na manjem i efikasnijem javnom sektoru i od politike odvajati upravljanje javnim tvrtkama. Predimenzioniranost javne uprave i tvrtki teret su privatnom sektoru kojem se ne isplati raditi, rekao je Čačić. 

Prije Osnivačkog sabora, Čačić je za Media servis rekao kako bi gospodarska situacija u Hrvatskoj danas bila bolja, da je on ostao u Vladi. Na pitanje što on to može dobro donijeti gospodarstvu, odgovorio je: "Sve dobro". 

Istaknuo je kako se u Hrvatskoj ništa ne bi radilo bez ucjena Europske unije. 

Čačićeva nova stranka poduprla je predsjedničku kandidaturu Ive Josipovića koji im je zahvalio na potpori i poručio da će u drugom mandatu kao i do sada, činiti sve da Hrvatska bude bolja i uspješnija.

Nakon Osnivačkog sabora, članovi stranke i gosti nastavili su druženje na Jarunu uz grah i pivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu