Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Na porodu ostala bez pulsa 68 minuta: Misli da ima 13 godina

WALES: Majka čije je srce prestalo kucati na sat vremena nakon što je rodila probudila se iz kome i misli da ima 13 godina. No, osim pamćenja, izgubila je i vid te se teško povezuje s novorođenčetom...

Foto: justgiving.com
14 komentara

Shannon Everett (22) bila je uzbuđena što će drugi put roditi i svojoj 3-godišnjoj Miki podariti brata. Međutim, tijekom poroda došlo je do komplikacija. Rodila je Nicu, ali je njoj srce prestalo kucati. Na sreću, 68 minuta poslije liječnici su je uspjeli oživjeti.

Shannon su potom stavili u induciranu komu. Kada se dva tjedna poslije probudila, šokirala je obitelj i prijatelje. Najprije je počela pjevušiti pjesmu "Like A Prayer", a zatim i "Somewhere Over the Rainbow" koje su joj često svirale u pozadini. Kada je otvorila oči, rekla je: "Bila sam iznad duge."

Uskoro se ustanovilo da je izgubila pamćenje, nije znala da ima djecu ni da ima zaručnika.

- Otišli smo u bolnicu iščekivajući da ćemo se vratiti kući s novom bebom, a sada kao da imamo još jednu. Shannon treba puno njege. Stalno me zove 'mamicom', a kad smo je pitali gdje živi rekla nam je adresu kuće u kojoj smo živjeli kada je imala 13 godina - kaže njezina majka Nicola.

Sad kad su je pustili iz bolnice, o njoj brine uz majku i njezin zaručnik. Ioanu nije palo na pamet da je ostavi. Obećao je njezinoj majci da će je uskoro gledati u vjenčanici s njim u zagrljaju.

Shannon se ne sjeća ni svoje 3-godišnje kćeri pa Ioan radi na ponovnoj izgradnji njihova odnosa. Najteže im je što se Shannon teško povezuje s tek rođenim Nicom.

- Ozljeda mozga joj je oštetila i vid. Nažalost, gotovo ništa ne vidi. Prepoznaje tek obrise - priča njezina majka.

Shannon je još uvijek prikovana za kolica, ali obitelj se nada da će moći opet naučiti sjediti i hodati. Već može, kažu, napraviti par koraka.

- Djed ju je nedavno pitao što ju toliko tjera da se trudi i pokušava, a ona mu je odgovorila da sve radi zbog svoje djece - ispričala je njezina majka Nicola, piše WalesOnline.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message