News

Komentari 13

Na radnike HEP-a muškarac iz Pakraca bacio je ručnu bombu: Osudili ga na 12 godina zatvora

Na radnike HEP-a muškarac iz Pakraca bacio je ručnu bombu: Osudili ga na 12 godina zatvora

Arsenić je 27. siječnja prošle godine, nezadovoljan postupanjem trojice djelatnika HEP-a koji su po nalogu poslodavca došli obustaviti isporuku električne energije bacio na njih ručnu bombu M-75 i teško ih ozljedio

Milorad Arsenić (72) iz Pakraca nepravomoćno je na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina, jer je prije točno godinu dana u 9.15 sati ujutro u Ulici Jana Žiške u Pakracu, bacio bombu na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju, piše Moj portal.

Arsenić je 27. siječnja prošle godine, nezadovoljan postupanjem trojice djelatnika HEP-a koji su po nalogu poslodavca došli obustaviti isporuku električne energije, iz svoje kuće oko 9.19 sati u Ulici Jana Žiške bacio u njihovom smjeru ručnu bombu M-75 s koje je prethodno skinuo osigurač. 

Bomba je eksplodirala u neposrednoj blizini trojice djelatnika HEP-a - Darka M., Ivice O. i Marijana C.

Darko M. (52), Pakračanin koji je svoj cijeli radni vijek proveo u HEP-u najviše je stradao te je bio u životnoj opasnosti. Jedan od gelera mu je prodro u lubanjsku šupljinu, a više njih u abdomen, no pravovremenom liječničkom intervencijom su mu spasili život. On se, naime, toga dana uopće nije trebao nalaziti tamo jer ne radi na iskopčavanju struje. Tamo je došao na poziv kolega koji su imali problema s radnim strojem.

U trenutku eksplozije, Darko je na radnom stroju dizao košaru u kojoj se nalazio drugi kolega, a treći je stajao pokraj radnog stroja. Jedan od radnika je teže, a drugi lakše ozljeđen u eksploziji, a zbrinuti su tada u pakračkoj bolnici, dok je Darko M. kasnije zbog teških ozljeda prevezen u KBC Zagreb. U eksploziji je tada oštećen i HEP-ov teretni auto te obiteljske kuće u vlasništvu muškaraca starih 46 i 74 godine. 

Nakon istrage, protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela "Teško ubojstvo u pokušaju", "Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" i  "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog neovlaštenog posjedovanja puške i streljiva koji su pronađeni u pretrazi tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva auta koje koristi muškarac (71). Tu su našli osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva. 

U presudi Županijskoj suda u Bjelovaru stoji da je optuženi iz svoje kuće u njihovom smjeru bacio ručnu bombu M75 s koje je prethodno skinuo osigurač tako da je bomba pala i dokotrljala se kolnikom te eksplodirala u neposrednoj blizini Darka M., Ivice O. i Marijana C. Prilikom pretrage tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva auta koje koristi muškarac (71), policija je pronašla osigurač bombe te još jednu ručnu bombu M-75, lovačku pušku i 46 komada streljiva. 

Milorad je osuđen na 12 godina zatvora zbog neovlaštenog nabavljanja i posjedovanja ručne bombe čije je nabavljanje i posjedovanje građanima zabranjeno. Milorad je bio optužen za tri ubojstva u pokušaju, za što je u konačnici i nepravomoćno i osuđen.

Najčitaniji članci