News

Komentari 379

Bombom na HEP-ovce: Jedan je kritično, ima dva gelera u glavi i dva u trbuhu, na Rebru je

Bombom na HEP-ovce: Jedan je kritično, ima dva gelera u glavi i dva u trbuhu, na Rebru je

Muškarac (71) bacio je bombu na trojicu muškaraca koji su mu s nalogom došli isključiti struju. U eksploziji su oštećene i susjedne kuće. Policija ga je privela na istraživanje. Dvoje ozlijeđenih radnika je stabilno

Danas ujutro zaprimili smo trojicu radnika na koje je bačena eksplozivna naprava. Jedan ima višestruke rane od šrapnela po cijelom tijelu, drugi ima rane od šrapnela na desnoj strani abdomena. Oni su obojica za sada stabilno. Treći pacijent ima višestruke ozljede i životno je ugrožen i prebačen je u KBC Zagreb, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.

Muškarac (71) bacio je bombu na trojicu muškaraca koji su mu s nalogom došli isključiti struju, a potom je pobjegao u kuću.

Dvojica (52-godišnjak i 55-godišnjak) su ozlijeđeni i odmah prevezeni u bolnicu u Pakracu. Treći muškarac (53) je naknadno zatražio liječničku pomoć. 

Radnik HEP-a kojega je teško ozlijedila bomba u Pakracu prebačen je na neurokiruršku intenzivnu jedinicu KBC-a Zagreb, a iako je trenutačno stabilno, životno je ugrožen.

Dva gelera ima u glavi, i dva u trbuhu, pa liječnici neprestano prate njegovo stanje da vide u kojem smjeru će se razvijati. Gelere u ovom trenutku ne planiraju vaditi, osim ako ne izazovu krvarenje. Operativni zahvat vađenja gelera uslijedit će tek kroz neko vrijeme, ali kada i kako ovisi o tomu kako će teći oporavak ranjenog pacijenta.

Policija je uhitila muškarca i privela ga na istraživanje. 

Neslužbeno doznajemo da bombaš nije od ranije pozant policiji.

- Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika - stoji u priopćenju. 

Najčitaniji članci