Obavijesti

News

Komentari 72

"Ja sam potpisala odluku o kupnji zgrade u Planinskoj"

"Ja sam potpisala odluku o kupnji zgrade u Planinskoj"
8

Bivša premijerka je svjedočila u nastavku suđenja svom prethodniku Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Tu je odluku ona potpisala jer ju je Sanader opunomoćio

VIDEO

Bivša premijerka Jadranka Kosor u srijedu je svjedočila u nastavku suđenja njezinom prethodniku Ivi Sanaderu u slučaju Planinska

- Kao potpredsjednica Vlade 2. travnja 2009. vodila sam 76. sjednicu Vlade na kojoj je Vlada dala suglasnost da Ministarstvo regionalnog razvoja kupi zgradu u Planinskoj od Hypo leasinga. Prije sjednice Vlade održala se sjednica užeg kabineta na kojoj su svi članovi Vlade bili upoznati sa svakom točkom tako da na zatvorenoj sjednici nije bilo rasprave nego samo glasovanje. Na užem kabinetu Ivo Sanader je objasnio zašto treba kupiti zgradu i rekao da je to u interesu države jer je ministarstvo razmješteno na više lokacija te da se plaća za najam. Rekao je i kako bi se kupnjom zgrade puno novaca uštedjelo - rekla je Kosor.  

Rekla je kako su svi u vladi bili za kupnju te se nitko nije javio za raspravu.  

- Predsjednik Vlade ovlastio me da mogu potpisati određene odluke, a on je određivao koje su to odluke. Ja sam jedina bila ovlaštena za to. Nekad sam vodila i zatvorene sjednice. Sanader bi križićem označio akte koje će potpisati, a ostalo bih potpisala ja - rekla je Kosor. 

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović onda je pitao Kosor da li je kad je bila premijerka predloženo da taj prostor pređe u Ministarstvo poljoprivrede. Rekla je da jest, jer je taj prijedlog dao ministar Čobanković. 

- Ministarstvo regionalnog razvoja našlo je prostor dok Ministarstvo poljoprivrede nije imalo svoj prostor - rekla je Kosor. 

"Otkud vam podaci da se podižu optužnice?"

Prodanović je onda Kosor pitao i da li je u DORH slala određene svjedoke koji su teretili Ivu Sanadera te je li 12. 5. 2011. u pismu EU komisiji napisala da se uskoro podižu mnoge optužnice pa i protiv Sanadera.

- Otkud vam ti podaci?, pitao je Prodanović Kosor. Sutkinja je zabranila odgovor na ta pitanja jer nema veze s predmetnim postupkom i ne proizlazi iz glavnog ispitivanja. 

Prodanović je onda prigovorio na istinitost iskaza i rekao da točka o Planinskoj nije raspravljana na užoj sjednici kabineta vlade. Sanader je rekao pak kako ta točka nije bila upisana na dnevni red sjednice.  

Sanader tražio odgodu ročišta

Na suđenju za isti slučaj Kosor se pojavila u studenom, no Sanader je tada tražio odgodu ročišta jer, kako je tvrdio, zbog zdravstvenih razloga nije bio sposoban pratiti raspravu. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković tada je kazala kako do sada nisu izostajali sa suđenja te da Sanader ne pristaje da se vrlo važna svjedokinja ispita u njegovoj odsutnosti.

Kosor je kao potpredsjednica Vlade potpisala dokument o kupnji zgrade u Planinskoj za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja, nakon što je ostatak vlade podržao taj prijedlog. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 72

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti